Golf: újabb hatalmas diadal, McIlroy úton a legendák közé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 11:32
null
Rory McIlroy pályafutása során másodszor emelhette magasba a Wanamaker-kupát (Fotó: Reuters)
Folytatta elképesztő sorozatát Rory McIlroy: a világ jelenlegi legjobb golfozója vasárnap óriási csatában megnyerte az idei golfszezon negyedik kiemelt (major) versenyét, a tízmillió dollár összdíjazású PGA-bajnokságot, amivel minden idők első olyan egyesült királyságbeli golfozója lett, aki egymás után két major viadalon végez az első helyen.

 

A világranglista első helyét egy hete visszaszerző Rory McIlroy sorozatban három versenyt nyert meg, méghozzá nem akármilyen versenyeket: a British Open és a PGA-bajnokság között az ugyancsak négyversenyes világbajnoki sorozat egyik viadalát, a Bridgestone Invitationalt húzta be.

A PGA-bajnokság negyedik, befejező napját heves esőzés nehezítette, és a kétórás csúszás miatt már erősen sötétedett, amikor az utolsó szakaszon ütött parral McIlroy biztossá tette a győzelmét.

A 25 esztendős Rory McIlroynál fiatalabban csak két legenda, Jack Nicklaus és Tiger Woods mondhatott magáénak négy major diadalt, míg legutóbb (2008) az ír Padraig Harrington volt képes megnyerni két, egymást követő majort.

Apropó, Tiger Woods: a hosszú kihagyás és műtét után még mindig nem teljesen fitt korábbi világelső ott volt a 156 játékost felvonultató mezőnyben, de az első két forduló utáni 148 ütésével nem fért be a legjobb 74 közé, így kiesett.

A győzelmével 1.8 millió dollárt kereső McIlroy két major sikere, valamint a német Martin Kaymer US Open-diadala jóvoltából ez az első esztendő a sportág modern érájában, hogy az év négy kiemelt versenyéből háromnak a trófeája európai kézbe kerül.

A holtversenyben harmadik helyezett Rickie Fowler is megérdemel minden elismerést: Nicklaus és Woods után ő a harmadik golfozó, aki egy adott esztendő mind a négy kiemelt versenyén az első ötben végez – ugyancsak a második világháborútól számított modern érára vonatkozik az összesítés.

96. PGA-BAJNOKSÁG, LOUISVILLE (Valhalla Golf Club)
A pénzdíj:
10 millió dollár. A pálya hossza: 6820 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 71
AZ ÉLCSOPORT
1. Rory McIlroy (északír) 268 ütés (66, 67, 67, 68)
2. Phil Mickelson (amerikai) 269 (69, 67, 67, 66)
3. Rickie Fowler (amerikai) 270 (69, 66, 67, 68)
Henrik Stenson (svéd) 270 (66, 71, 67, 66)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik