Galambos Ramóna és Németh Zsanett is bronzérmes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.29. 01:24
null
Két éremmel gazdagodtunk
Újabb két érmet és egy ötödik helyezést szerzett a magyar csapat a lengyelországi U23-as Európa-bajnokság negyedik versenynapján. Az érmeket a női 58 kilós Galambos Ramónának és a 75 kilós Németh Zsanettnek köszönhetjük, miután előbbi technikaival vert németet, utóbbi tussal azerit a bronzmérkőzésen. Az ötödik helyet Dénes Mercédesz szerezte az 53 kg-ban, akit orosz vetélytársa két vállal győzött le a bronzcsatában. A 63 kilogrammos Szabó Eliánát két vállra fektető német már a négy közé jutásért kikapott, így Eliána kiesett a versenyből.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:https://unitedworldwrestling.org/event/european-championship-7

53 kg – Dénes Mercédesz első magyarként lépett szőnyegre Lengyelországban. Ellenfele a fehérorosz Kuracsinka volt, aki látszólag erősebbnek bizonyult Mercinél és 10:0-ra le is győzte kadet Európa-bajnokunkat. Mivel a beloruszt a döntőig meg sem tudták állítani (törököt, majd oroszt is 10:0-ra vert), Dénes a vigaszágra került. Ott, a török versenyző ellen szinte a sírból hozta vissza a meccset, az utolsó 10 másodpercben tudta megfordítani és megnyerni a mérkőzést. A bronzcsatában az újabb bravúr sajnos nem sikerült, mivel az orosz válogatott a második menet közepén két vállra fektette őt, így az ötödik helyen zárta a versenyt.

58 kg – Galambos Ramóna keményebb ellenfelet nem is kaphatott volna súlycsoportjában, hiszen az orosz Koblova már a felnőttek között is alkotott, nem is egyszer. Ramóna birkózásán ennek ellenére cseppet sem látszott a megilletődöttség, sőt, a második menetre meg is fáradt az orosz, csak sajnos addigra már 7:0-s előnyt szerzett, így az ő kezét emelték a magasba. Mivel a folytatásban Koblova németet vert 4:2-re, így Rami a bronzért birkózhatott. Ott, az orosznál jóval meggyőzőbb birkózással, 10:0-ra lépte át a német Mertenst, így megérdemelten akaszthatták nyakába a bronzérmet.

63 kg – Szabó Eliána elsők között állt szőnyegre délelőtt 10 óra után pár perccel. A Vasas birkózója a német Weinauge ellen nyolcaddöntőzött, ám már az első menetben eldobták a magyart és sajnos be is tusolták. A folyatásban a németet is legyőzték, így Eliána búcsúzni kényszerült a versenytől.

75 kg – Németh Zsanett súlycsoportjába mérlegeltek a legkevesebben. Az újpesti kadet-világbajnok a négy közé lépett először szőnyegre az ukrán junior Eb-bronzérmes ellen. A mérkőzésen Zsani nehezen melegedett be, de végül 5:0-ra győzött és tovább jutott. Az elődöntőben nem sikerült újabb győzelmet szerezni, kikapott 7:0-ra a lengyeltől. Az esti bronzmérkőzésen a már jól ismert azeri Alijeva volt az ellenfele, akit sikerült ismét legyőzni, ezúttal tussal, így megszületett a magyar csapat negyedik bronzérme.

A 4. versenynap végeredménye:

53 kg (14 induló)
U23-as Európa-bajnok: Lilja Horisznya (Ukrajna)
2. Irina Kuracsinka (Fehéroroszország)
3. Szolmaz Haszimzade (Azerbajdzsán) és Olga Horosavceva (Oroszország)
5. Pepa Dimitrova (Bulgária) és DÉNES MERCÉDESZ (MAGYARORSZÁG)

58 kg (11 induló)
U23-as Európa-bajnok: Valerija Koblova (Oroszország)
2. Mimi Hrisztova (Bulgária)
3. GALAMBOS RAMÓNA (MAGYARORSZÁG) és Tetyan Omelcsenko (Ukrajna)
5. Laura Mertens (Németország) és Incze Kriszta Tünde (Románia)

63 kg (11 induló)
U23-as Európa-bajnok: Marija Mamaszuk (Fehéroroszország)
2. Adela Hanzlickova (Csehország)
3. Buse Tosun (Törökország) és Elmira Gambarova (Azerbajdzsán)
5. Caneva Dalma (Olaszország) és Agnieszka Krol (Lengyelország)
... 11. Szabó Eliána (Magyarország)

75 kg (8 induló)
U23-as Európa-bajnok:Daria Osocka (Lengelország)
2.Epp Mae (Észtország)
3. NÉMETH ZSANETT (MAGYARORSZÁG) és Anzsela Katajeva (Oroszország)
5. Szabira Alijeva (Azerbajdzsán) és Natalija Lanko (Fehéroroszország)

A magyar versenyzők mérkőzései

Nyolcaddöntők
53 kg: Irina Kurcsakina (fehérorosz)–Dénes Mercédesz 10:0
> a fehérorosz a folytatásban előbb a törököt, majd az oroszt is 10:0-ra verte és döntőbe jutott

63 kg: Nadina Weinauge (német)–Szabó Eliána tus 4:0-nál
> a németet a következő körben 9:2-re verte meg a török Tosun, így Eliána kiesett a versenyből

Negyeddöntők
58 kg:
Valerija Koblova (orosz)–Galambos Ramóna9:0
> az oroszok Európa-bajnoka a döntőbe jutásért a német Mertenst 4:2-re verte meg

75 kg: Németh Zsanett–Ljudmila Ticisna (ukrán) 5:0
> következik a lengyel Osocka, aki betusolta az azeri Alijevát

Elődöntő
75 kg:
Daria Osocka (lengyel)–Németh Zsanett 7:0
> az esti bronzmeccsen az azeri Alijeva lesz Zsani ellenfele

Vigaszág
53 kg: Dénes Mercédesz–Merve Kenger (török) 6:4

Bronzmérkőzések (19 órától)
53 kg:
Olga Horosavceva (orosz)–Dénes Mercédesz tus 3:0-nál
58 kg: Galambos Ramóna–Laura Mertens (német) 10:0
75 kg:Németh Zsanett–Szabira Alijeva (azeri) tus 6:2-nél


A magyar versenyzők sorsolásai

53 kg (13 induló). A súlycsoport teljes táblájáért kattints ide!
Az érdi Dénes Mercédesz a súlycsoport alsó ágára került, így nyolcaddöntővel kezdi meg a holnapi napot. Ellenfele a fehérorosz Kurcskina lesz majd, aki az elmúlt évben ötödik helyezett volt a junior Európa-bajnokságon. Amennyiben kadet Európa-bajnokunk legyőzi őt, következhet a négy közé jutásért a török-lengyel mérkőzés győztese. Merci ágán holland-orosz és német-moldovai mérkőzések lesznek még.

58 kg (11 induló). A súlycsoport teljes táblájáért kattints ide!
A szigetvári Galambos Ramóna a súlycsoport felső ágára került, így négy közé kell majd csak birkóznia, ám ellenfele talán erősebb nem is lehetne, hiszen az orosz Koblovával kell majd farkasszemet néznie, aki 2014-ben Európa-bajnokságot nyert felnőtt korosztályban, valamint a világbajnokságon ezüstérmes lett, emellett a londoni olimpia ötödik helyezettje. Ramónának amennyiben sikerül bravúrt birkóznia és legyőzi a 23 éves oroszt, következhet a döntőbe jutásért a moldovai vagy a német.

63 kg (11 induló). A súlycsoport teljes táblájáért kattints ide!
A Vasasos Szabó Eliána Dénes Mercihez hasonlóan selejtezni kényszerül, ahol ellenfele a német Nadine Weinauge lesz, aki volt már kadet és junior Eb-bronzérmes. Ha Eliána győzni tud, következhet a bolgár-török csata jobbika. Az ágon fehérorosz, ukrán és olasz birkózó szerepel még.

75 kg (8 induló). A súlycsoport teljes táblájáért kattints ide!
Az újpesti Németh Zsanett súlycsoportjában meglepően kevesen mérlegeltek, ám meglehetősen erős ellenfelei lesznek kadet-világbajnokunknak. Zsaninak elsőre az ukrán junior Eb-bronzérmes Ticsina jön, ahol, ha magyar győzelem születik, jöhet az azeri-lengyel összecsapás győztese. Előbbivel Németh rengetegszer birkózott már, és többségében az ő kezét emelték a magasba.

A selejtezőmérkőzések pénteken 10 órától kezdődnek meg, amit a szövetség Facebook (www.facebook.com/magyarbirkozosport) oldalán és honlapján is online tudósítunk majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik