EYOF: biztonsági okok miatt nem utazik magyar sportoló

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.18. 15:26
Címkék
Biztonsági okok miatt nem utazik el a magyar csapat a törökországi Erzurumba, ahol február 12-tõl 17-ig rendezik meg a XIII. téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF).

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai közleménye szerint, mivel az EYOF-on kiskorú, 14–18 esztendős sportolók versenyeznek, részvételükhöz törvényes képviselőik beleegyezése, írásos nyilatkozata szükséges. Az érintett szövetségek ennek megfelelően bekérték a sportolók törvényes képviselőinek (szüleinek) írásbeli nyilatkozatát, akik azonban a gyerekek biztonsága érdekében nem járultak hozzá gyermekeik törökországi versenyzéséhez.

A szövetségek ezt követően elnökségi határozatba foglalt döntésükkel visszavonták részvételi és nevezési kérelmüket. Erről tájékoztatták a MOB-ot, amely a szövetségekkel egyeztetve teljes körűen értékelte az előállt helyzetet, s ennek eredményeképpen az 1991 óta megrendezett EYOF-viadalok történetében először nem tud sportolót nevezni a játékokra – áll a közleményben.

A 2017-es fesztivált eredetileg Szarajevó rendezte volna meg, de visszalépett, így a rendezés jogát a 2011-es universiadénak is otthont adó török város kapta meg. A téli EYOF programjában kilenc sportág szerepel: alpesi sí, biatlon, sífutás, síugrás, hódeszka, curling, jégkorong, műkorcsolya és rövid pályás gyorskorcsolya.

Törökországban az elmúlt hónapokban több terrorcselekményt hajtottak végre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik