Evezés: május 9-én rendezik a hagyományos Dunai Regattát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.02. 16:17
Az Antall József Tudásközpont szervezi idén május 9-én a budapesti egyetemek közötti hagyományos evezősversenyt, a Dunai Regattát. A szervezők intenzív munkával és új partnerek bevonásával egy nagyszabású, az eddigieknél sokkal jelentősebb sporteseményt rendeznek egész napos programsorozattal, amelynek házigazdája Gundel Takács Gábor lesz.

Az egyetemek sárkányhajókban és nyolcas evezős hajókban mérik össze tudásukat Budapest szívében. A csapatoknak a helyszínen pomponlányok is szurkolnak majd. Az egész napos sportesemény keretében lesz flashmob, stand-up, vízi bemutató, „Játszó Sziget" kocsma játékokkal a Sziget Kulturális Szervező Iroda támogatásával, terveznek biciklis uzsonnát, továbbá koncertet ad a Mary PopKids és a Compact Disco.

Számos sportoló és olimpikon is tiszteletét teszi a versenyen. Simicskó István sportállamtitkár az ELTE színeiben fog evezni majd a sárkányhajók versenyén. A Dunáért elkötelezett Valyo (Város és a Folyó) csoport a Dunával kapcsolatos játékokkal, a Duna-parti bútorcsaláddal és egy óriás Kacsakővel várja az érdeklődőket. A sporteseményt a szurkolók helyszíni kivetítőkön és a BKV jóvoltából szurkolói hajókon is követhetik majd. A MÁV party vonatokat biztosít a vidékről érkező résztvevőknek.

A versenyzők a Duna leglátványosabb budapesti szakaszán a Parlamenttől, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületéig eveznek majd végig. A futamokon négy budapesti (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem és Semmelweis Egyetem), 2 vidéki (a győri és szegedi), illetve két határon túli (bécsi és linzi) egyetem vesz részt. A versenyzők felkészüléséről a szervezők gondoskodnak. A budapesti csapatok már edzenek a Lágymányosi Öbölben a Magyar Sárkányhajó-szövetség közreműködésével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik