Év Sportolója Gála 2019: Mark Spitz lesz a sztárvendég

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.06. 15:09
null
Mark Spitz a 2018-as Laureus-gálán – hamarosan Budapestre látogat a korábbi úszóklasszis (Fotó: AFP, archív)
A kilencszeres olimpiai bajnok korábbi úszó, Mark Spitz lesz a 2019-es Év Sportolója Gála sztárvendége – jelentette be Csisztu Zsuzsa, a gála szervezőbizottságának tagja a hétfői sajtótájékoztatón.

 

Mark Spitz az 1968-as és 1972-es olimpián összesen kilenc aranyérmet nyert, közte hetet a müncheni játékokon, Mexikóvárosban két elsősége mellett egy-egy ezüst- és bronzérmet is nyert. Az 1965-ös és 1969-es Maccabi Játékokon tíz aranyérmet szerzett, az 1967-es winnipegi Pánamerikai Játékokon ötször állhatott a dobogó tetejére.

Huszonkét évesen, a müncheni olimpia után bejelentette visszavonulását, és elkezdte televíziós/filmes karrierjét. Az ESPN 1999-ben beválasztotta az évszázad 50 legjobb sportolója közé (33. helyen), egyedüli úszóként. Tagja többek között a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) Hírességek Csarnokának, valamint a Zsidó Sportolók Hírességek Csarnokának.

Mint beszámoltunk róla, a hétfői sajtótájékoztatón kihirdették a kategóriák legjobbjait, valamint két díjat már át is adtak: az Év Szabadidős sporteseménye a Budapesti Sportszövetségek Uniója családi sportnapja lett, az Év E-sportolójának Kiss Tamást aka Vizicsacsit (League of Legends) választották.

A többi kategória győztesét január 16-án, a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport – Az Év sportolója gálán hirdetik ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik