HIRDETÉS
M. A. 2019.03.10 19:08 Frissítve: 2019.03.10 20:37

Darts: Székely Pál is kiharcolta a PDC-versenyen való szereplést

A Professional Darts Corporation European Tour-versenyeire rendeztek négy kvalifikációs versenyt a hétvégén Budapesten a PDC Hungarian Fan Club szervezésében, és orosz valamint horvát végső győzelmet követően a harmadikra hazai versenyző, Székely „Penge” Pál szerzett indulási jogot.

 

Idén is lesz magyar résztvevő hivatalos PDC-versenyen!

Igazán nem panaszkodhatnak ezen a hétvégén a sportág itthoni barátai, ugyanis a pénteki nagy sikerű Budapest Darts Gála után szombaton és vasárnap is rangos versenynek adott otthont Magyarország, egészen pontosan a fővárosi Danubius Hotel Flamenco, amelyben négy idei PDC European Tour-viadalra tartották meg a kelet-európai selejtezőt. Szombaton a grazi és a sindelfingeni, vasárnap a zwollei és a koppenhágai versenyre lehetett indulási jogot szerezni, de mindegyikre csak egyet, tehát a külön-külön megrendezett selejtezőtornák végén csak egyvalaki örülhetett.

Az első verseny után a PDC világbajnokságán már háromszor is résztvevő orosz Borisz Kolcov örülhetett, a második befejeztével pedig a horvát Pero Ljubic - mi meg szomorkodhattunk, mert a döntőben a regnáló magyar bajnok Székely Pált verte meg 6-5-re, pedig 5-4-re még ő vezetett, és volt meccsnyila a döntő legben. Ennél közelebb már csak akkor kerülhetett volna a kvalifikációhoz, ha ő szerzi meg az indulási jogot, és lőn: mást talán visszavetett volna az elszalasztott lehetőség, ő azonban aludt egy jót vasárnapra, újra odaállt, és sorra aratta a győzelmeket, mígnem négy akadály leküzdése után ismét a fináléban találta magát, ahol Sebastian Steyer volt az ellenfele.

A feltörekvő lengyellel egy éven belül negyedszer futott össze a Penge becenévre hallgató magyar játékos, és biztató volt, hogy eddig háromból háromszor megverte. Nos, nagy lendületet véve a legjobb úton haladt a negyedik győzelem felé 4-0-nál és 5-2-nél is. 5-4-nél azért kicsit már megijedtünk, de ő nem: a hetedik meccsnyilát értékesítve dupla 7-en kiharcolta a lehetőséget, hogy immár ne csak bemutatón, hanem tétmérkőzésen is felállhasson a PDC pódiumára. Május 24-én, pénteken a hollandiai Zwolléban lesz jelenése, ott szólhat majd bevonulózenéje, a Born to be wild.

„Rettentően örülök, és várom a PDC Europe állásfoglalását, hogy tagja vagyok-e ezzel a World Cup of Dartson a magyar csapatnak. A zwollei verseny két héttel előtte lesz, és a nevezők névsorát is akkortájt zárják a nem hivatalos csapat-világbajnokságra, ahol a szabály az, hogy az egyes országok válogatottjaiban azok szerepelhetnek, akik rajta vannak a PDC világranglistáján, és ahol több ilyen játékos is van, a helyezési sorrend dönt” – tudtuk meg Székely Páltól, aki többek között Alexits Tamás és Kovács Patrik nyomdokaiba lép: tavaly ők ketten szerepelhettek a magyarok közül a European Touron.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.