M. A. 2019.03.10 19:08 Frissítve: 2019.03.10 20:37

Darts: Székely Pál is kiharcolta a PDC-versenyen való szereplést

A Professional Darts Corporation European Tour-versenyeire rendeztek négy kvalifikációs versenyt a hétvégén Budapesten a PDC Hungarian Fan Club szervezésében, és orosz valamint horvát végső győzelmet követően a harmadikra hazai versenyző, Székely „Penge” Pál szerzett indulási jogot.

 

Idén is lesz magyar résztvevő hivatalos PDC-versenyen!

Igazán nem panaszkodhatnak ezen a hétvégén a sportág itthoni barátai, ugyanis a pénteki nagy sikerű Budapest Darts Gála után szombaton és vasárnap is rangos versenynek adott otthont Magyarország, egészen pontosan a fővárosi Danubius Hotel Flamenco, amelyben négy idei PDC European Tour-viadalra tartották meg a kelet-európai selejtezőt. Szombaton a grazi és a sindelfingeni, vasárnap a zwollei és a koppenhágai versenyre lehetett indulási jogot szerezni, de mindegyikre csak egyet, tehát a külön-külön megrendezett selejtezőtornák végén csak egyvalaki örülhetett.

Az első verseny után a PDC világbajnokságán már háromszor is résztvevő orosz Borisz Kolcov örülhetett, a második befejeztével pedig a horvát Pero Ljubic - mi meg szomorkodhattunk, mert a döntőben a regnáló magyar bajnok Székely Pált verte meg 6-5-re, pedig 5-4-re még ő vezetett, és volt meccsnyila a döntő legben. Ennél közelebb már csak akkor kerülhetett volna a kvalifikációhoz, ha ő szerzi meg az indulási jogot, és lőn: mást talán visszavetett volna az elszalasztott lehetőség, ő azonban aludt egy jót vasárnapra, újra odaállt, és sorra aratta a győzelmeket, mígnem négy akadály leküzdése után ismét a fináléban találta magát, ahol Sebastian Steyer volt az ellenfele.

A feltörekvő lengyellel egy éven belül negyedszer futott össze a Penge becenévre hallgató magyar játékos, és biztató volt, hogy eddig háromból háromszor megverte. Nos, nagy lendületet véve a legjobb úton haladt a negyedik győzelem felé 4-0-nál és 5-2-nél is. 5-4-nél azért kicsit már megijedtünk, de ő nem: a hetedik meccsnyilát értékesítve dupla 7-en kiharcolta a lehetőséget, hogy immár ne csak bemutatón, hanem tétmérkőzésen is felállhasson a PDC pódiumára. Május 24-én, pénteken a hollandiai Zwolléban lesz jelenése, ott szólhat majd bevonulózenéje, a Born to be wild.

„Rettentően örülök, és várom a PDC Europe állásfoglalását, hogy tagja vagyok-e ezzel a World Cup of Dartson a magyar csapatnak. A zwollei verseny két héttel előtte lesz, és a nevezők névsorát is akkortájt zárják a nem hivatalos csapat-világbajnokságra, ahol a szabály az, hogy az egyes országok válogatottjaiban azok szerepelhetnek, akik rajta vannak a PDC világranglistáján, és ahol több ilyen játékos is van, a helyezési sorrend dönt” – tudtuk meg Székely Páltól, aki többek között Alexits Tamás és Kovács Patrik nyomdokaiba lép: tavaly ők ketten szerepelhettek a magyarok közül a European Touron.

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.