Darts PL: Taylor vezetett, de Van Gerwen nyerte a rangadót

Vágólapra másolva!
2017.03.16. 23:23
null
Taylor elhúzott, de Van Gerwen nagyon lendületbe jött (Fotó: Twitter/Live Darts)
Rotterdamban 10 ezer néző töltötte meg az arénát, őrületes hangulatot teremtve a darts Premier League-nek. A sorsolás (még a sorozat elején ejtették meg) úgy hozta, hogy a hazaiak kedvence, a világbajnok, világelső és címvédő Michael van Gerwen a 16-szoros világbajnok legendával, a szezon végén visszavonuló Phil Taylorral meccselt.

Phil Taylor (angol)–Michael van Gerwen (holland) 4:7

Érződött a feszültség a két szuperklasszis között. Taylort nem nagyon zavarta, hogy ellenfele az esélyesebb, briliáns játékkal 3:0-val (!) startolt.

Van Gerwen összekapta magát, s visszavette az elveszített kezdését, sőt, miután hozta a sajátjait is egyenlített 3:3-ra. De a holland nem állt meg itt: a következő két leget is megnyerte, így 5:3-mal már nála volt az előny. Taylor majdnem egyenlített, de két kiszállót is elrontott – a közönség legnagyobb örömére. Utóbbival nem került szoros barátságba Taylor.

Van Gerwent nem lehetett megállítani: 7:4-gyel megnyerte a párbajt. A holland átlaga 100.5, az angolé 93.78 volt. Taylor sorozatban második vereséget szenvedte el.

 



 

James Wade (angol)–Jelle Klaasen (holland) 7:3

Wade simán nyert 7:3-ra, de nem azért, mert annyira kiemelkedően játszott volna, sokkal inkább Klaasen dobott gyengén a PL-színvonalhoz képest. Az angol 94.32-es körátlagával szemben sem tudta tartani a lépést (86.21).

Peter Wright (skót)–Dave Chisnall (angol) 7:4

Az élete talán legjobb szezonját teljesítő Peter Wright (93.79) is simán győzött Dave Chisnall (90.52) ellen. A skót 11 ponttal vezeti a táblázatot, nagy meglepetés lenne, ha innen nem jutna be a legjobb négy közé, vagyis a rájátszásba.

Raymond van Barneveld (holland)–Gary Anderson (skót) 7:2

Nagyon kevesen képesek arra, hogy Gary Anderson 7:2-re legyőzzék. De egy hollandnak a saját közönsége előtt? Hihetetlen hangulatban, ekkora támogatással bármi előfordulhat. A skótok kétszeres világbajnokságnak semmi esélye nem volt az ötszörös világbajnok ellen annak ellenére, hogy Anderson egyáltalán nem játszott rosszul – a 102.69-es körátlag bizonyítja ezt. Csakhogy Barney 103.71-gyel, és 70 százalékos kiszállózással operált.

Hátborzongató...

 


 

Kim Huybrechts (belga)–Adrian Lewis (angol) 3:7

Újabb sima győzelem, ráadásul ez nagyon kellett Lewisnak, mert nem nagyon remekelt eddig az idei sorozatban. Mostani győzelmével kis levegőhöz jutott a kiesés elleni harcban.

DARTS PREMIER LEAGUE
7. FORDULÓ, ROTTERDAM

James Wade (angol)–Jelle Klaasen (holland) 7:3
Peter Wright (skót)–Dave Chisnall (angol) 7:4
Raymond van Barneveld (holland)–Gary Anderson (skót) 7:2
Kim Huybrechts (belga)–Adrian Lewis (angol) 3:7
Phil Taylor (angol)–Michael van Gerwen (holland) 4:7

Az állás:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik