Darts PL: egy meccsre visszatért a régi, kíméletlen Taylor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.20. 23:12
null
Taylor hatalmasat fordított Anderson ellen (Fotó: Twitter/PDC)
Nagy meccset vívott egymás ellen Phil Taylor és Gary Anderson a darts Premier League belfasti állomásán. A 16-szoros világbajnok 0:4-ről hozta a csatát sorozatban hét leget nyerve. A Chisnall elleni összecsapásra elfáradt, simán kikapott. Van Gerwen 7:2-es veréssel „köszöntötte” az 50. születésnapját ünneplő Raymond van Barneveldet.

 

A belfasti estén Dave Chisnall és Phil Taylor duplázott, vagyis ők ketten vívtak két meccset, egyet egymás ellen a nap zárásaként. De addig történt egy s más…

Phil Taylor (angol)–Gary Anderson (skót)


Anderson villámgyorsan elhúzott 4:0-ra. Taylor nem dobta rosszul a tömeget, de a kiszállózás nagyon nem ment neki. Anderson jobban fogyasztotta a pontokat, és a legek befejezésével sem volt problémája.

Ám ami ezután következett, az enyhén szólva is váratlan volt.

Az 56 éves, 16-szoros világbajnok Taylor az ötödik legben szépített, majd azzal a lendülettel elvette a kétszeres világbajnok Anderson kezdését, utána pedig sorozatban a harmadik játékot is behúzva 4:3-ra feljött. Sőt, egy újabb brékkel egyenlített!

Várta ezt valaki?

A régi idők kíméletlen Taylora ezen az estén ismét megjelent: a maradék három leget is behúzta. Andersont sokkolhatta az angol bámulatos produkciója: sorozatban hét leget megnyerve 0:4-ről 7:4-re győzött!



Taylor körátlaga 104.38, Andersoné 102.6 lett.

Raymond van Barneveld az 50. születésnapját ünnepelte, de csak estig, mert éppen honfitársával, a címvédő és világelső Michael van Gerwennel meccselt. Utóbbi simán győzött 7:2-re, többek között az alábbi két duplás kiszálló segítségével.

 


 

Van Gerwen 103.09-es, Van Barneveld 93.55-ös körátlagot ért el.

A duplázók meccsén – amely az utolsó volt a csütörtöki programban – Taylor gyilkos énje eltűnt, nagyon simán kikapott 7:2-re Dave Chisnalltól. Chisnallnak rendkívül fontos volt ez a győzelem, mert így még életben tartotta reményét a továbbjutásra.

DARTS PREMIER LEAGUE
12. ÁLLOMÁS, BELFAST

Dave Chisnall (angol)–Adrian Lewis (angol) 7:3
Phil Taylor (angol)–Gary Anderson (skót) 7:4
Peter Wright (skót)–James Wade (angol) 7:3
Michael van Gerwen (holland)–Raymond van Barneveld (holland) 7:2
Dave Chisnall (angol)–Phil Taylor (angol) 7:2

Az állás:

 

Klaasen és Huybrechts már kiesett. Az első négy folytathatja a kör végén.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik