nemzetisport.hu 2018.08.07 09:57 Frissítve: 2018.08.07 10:17

Darts: megvan a válogatott kerete a budapesti Eb-re

A Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) keddi hírlevele szerint a megbízott szövetségi kapitány kijelölte a hazai rendezésű steel darts Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott keretét. A szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen Kövesdi Andrea szerint szép eredmény lenne, ha csapatban a mezőny első felében végeznének, és úgy véli, hogy egyéniben a magyarok képesek lehetnek az éremközelbe jutásra is.

A budapesti Európa-bajnokság logója (Fotó: NVESZ)

 

„Roppant nehéz döntés volt kiválasztani az Eb-n induló négy férfi és négy női játékost” – hangsúlyozta az eddig a soft válogatottat irányító szakember, aki a játéktudás mellett azt vette számításba, hogy kik lehetnek képesek csapatként is jól együttműködni.

Az eddigi pályafutásuk alapján elsősorban a sokszoros magyar bajnok Ihász Veronikát lehet kiemelni, aki jelenleg a hetedik a WDF-világranglistáján. A hölgyeknél a válogatott tagja a soft szakágban már több vb- és Eb-címet szerző, rutinos Erdei Nóra is, mellettük két feltörekvő tehetség kapott helyet. Kövesdi Andrea elmondása szerint a fiatal Czipó Viviennek is helye lett volna a csapatban, ám a többszörös utánpótlás Európa-bajnok egészségügyi okokból nem tudta vállalni az indulást. 

A férfiaknál Kovács Patrik ötvenben van a világranglistán, Takács Gábor is előkelő helyen áll, míg Rucska József nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, őket egészíti ki a hazai ranglistát vezető tehetséges újonc Petrács Gábor.

Azt várom, hogy legyünk benne a legjobb 16-ban, akkor elégedettek lehetünk ebben a népes mezőnyben. Egyéniben leginkább Ihász Veronika érhet a dobogó közelébe, de a férfiak közül is tulajdonképpen bármelyikük képes lehet kellemes meglepetést szerezni” – bizakodott a szövetségi kapitány.  

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Dartsszövetség felnőtt Európa-bajnokságot rendezhet. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETE
Férfiak: Kovács Patrik, Petrács Gábor, Rucska József, Takács Gábor (tartalék: Székely Pál)
Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

2019.05.21 10:20:01

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Múlt hétvégén a világ legnagyobb párbajtőrversenyén szerepeltek kiválóan a magyar vívók.

2019.05.20 16:21:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Kiadónk hivatalos érdeklődésére, amelyben a tiltás okára kérdeztünk rá, továbbra sem érkezett konkrét válasz.

2019.05.20 08:47:57

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Négy sportági szövetség megalapításában vett részt a hazai jégkorong és golf atyja.

2019.05.19 22:54:22

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Budapest trendi lett és nagyon vonzó.

2019.05.17 11:35:48

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A főpolgármester elképesztő sportlexikális tudásával lenyűgözte a kétszeres olimpiai bajnok úszót, Donna de Varonát is.