HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.07 09:57 Frissítve: 2018.08.07 10:17

Darts: megvan a válogatott kerete a budapesti Eb-re

A Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) keddi hírlevele szerint a megbízott szövetségi kapitány kijelölte a hazai rendezésű steel darts Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott keretét. A szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban sorra kerülő versenyen Kövesdi Andrea szerint szép eredmény lenne, ha csapatban a mezőny első felében végeznének, és úgy véli, hogy egyéniben a magyarok képesek lehetnek az éremközelbe jutásra is.

HIRDETÉS
A budapesti Európa-bajnokság logója (Fotó: NVESZ)

 

„Roppant nehéz döntés volt kiválasztani az Eb-n induló négy férfi és négy női játékost” – hangsúlyozta az eddig a soft válogatottat irányító szakember, aki a játéktudás mellett azt vette számításba, hogy kik lehetnek képesek csapatként is jól együttműködni.

Az eddigi pályafutásuk alapján elsősorban a sokszoros magyar bajnok Ihász Veronikát lehet kiemelni, aki jelenleg a hetedik a WDF-világranglistáján. A hölgyeknél a válogatott tagja a soft szakágban már több vb- és Eb-címet szerző, rutinos Erdei Nóra is, mellettük két feltörekvő tehetség kapott helyet. Kövesdi Andrea elmondása szerint a fiatal Czipó Viviennek is helye lett volna a csapatban, ám a többszörös utánpótlás Európa-bajnok egészségügyi okokból nem tudta vállalni az indulást. 

A férfiaknál Kovács Patrik ötvenben van a világranglistán, Takács Gábor is előkelő helyen áll, míg Rucska József nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, őket egészíti ki a hazai ranglistát vezető tehetséges újonc Petrács Gábor.

Azt várom, hogy legyünk benne a legjobb 16-ban, akkor elégedettek lehetünk ebben a népes mezőnyben. Egyéniben leginkább Ihász Veronika érhet a dobogó közelébe, de a férfiak közül is tulajdonképpen bármelyikük képes lehet kellemes meglepetést szerezni” – bizakodott a szövetségi kapitány.  

Ez az első alkalom, hogy a Magyar Dartsszövetség felnőtt Európa-bajnokságot rendezhet. A kontinensviadalon borítékolható a rekordrészvétel, hiszen a WDF világszövetség 39 európai tagországa közül 38 nevezett.

A MAGYAR VÁLOGATOTT EB-KERETE
Férfiak: Kovács Patrik, Petrács Gábor, Rucska József, Takács Gábor (tartalék: Székely Pál)
Nők: Csombok Krisztina, Erdei Nóra, Ihász Veronika, Ölei Annamária (tartalék: Fekete Nóra)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 11:12:08

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

Szalay-Bobrovniczky Alexandra fontosnak tartja, hogy Budapest a 2019-es évre elnyerte az Európa sportfővárosa címet.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.09.21 23:38:47

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A siker pedig – legyen az gól, kosár vagy egyszerűen csak egy könnyen teljesített hegyi túra – még fogékonyabbá tesz a más diadalának históriája iránt, mintát, tapasztalatot jelent, világszemléletet alakít.

2018.09.20 21:58:27

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.09.20 19:05:01

Egyéb egyéni Malonyai Péter

Nem lehet tőle elbúcsúzni, mert akit közel engedett magához, annak úgyis gyakran eszébe jut majd – Malonyai Péter nekrológja.

HIRDETÉS
HIRDETÉS