M. D. 2019.10.28 09:11 Frissítve: 2019.10.28 12:33

Darts: a világranglista-5. a visszavonuláson gondolkodik?

Nagy bánatában váratlan bejegyzést tett közzé az Instagram-oldalán Gerwyn Price, a dartssport legnagyobb szervezete, a PDC világranglistájának 5. helyezettje, miután 11–6-ra elveszítette a Rob Cross elleni döntőt a göttingeni Európa-bajnokságon. A 34 éves walesi játékos vasárnap este arról írt a közösségi médiában, hogy a visszavonulását fontolgatja…

 

Gerwyn Price nagyon maga alatt volt a Cross-szal szemben elveszített döntő után (Fotó: AFP)

 

Price nagyon gyenge teljesítményt nyújtott a PDC egyik legrangosabb versenyének fináléjában, 84.51-es körátlaga a négynapos torna második leggyengébb produktuma volt, igaz, a walesi versenyző a döntőig vezető úton Ted Evettset, Nathan Aspinallt, Vincent van der Voortot és Michael Smitht is megverte – előbbi két játékost 100 feletti átlaggal.

Price-on a döntő után érződött a frusztráltság, az eredményhirdetés közben szűkszavú válaszokat adott a riporter kérdéseire, és tett egy megjegyzést a közönség felé is, amely a hétvége folyamán többször is pfujolta őt a bevonulásánál és a dobásai közben.

„Körülbelül nyolcszáz ellenfelem volt, szép munka, sportszerű… – fordult a tömeg felé Price, aki nem sokkal később már Instagram-történetében adott hangot elkeseredettségének. – Nem hittem volna, hogy a dartsban eltöltött ilyen rövid idő után már a visszavonuláson gondolkodom.”

Price Instagram-bejegyzése

A walesi játékos a döntő másnapjára megnyugodott, hétfőn az alábbi bejegyzést tette közzé a Twitter-oldalán:

„Teljesen magam alatt voltam a tegnap esti vereség miatt, szeretnék bocsánatot kérni. A legjobb ember nyerte meg a tornát, aki mindent kiadott magából. Én az egész hétvégén jól játszottam, ezért nehéz volt »lenyelni« a történteket, de meg kell tanulnod veszíteni ahhoz, hogy győzhess. Köszönöm azoknak, akik továbbra is támogatnak.”

Gerwyn Price on Twitter

Absolutely gutted to lose last night want to apologise but the best man won had nothing left in the tank played well all weekend thought it was mine was hard to swallow but you got to learn to lose to win and thanks for the people who continue to support meA korábbi rögbijátékos 2012 óta dartsozik, a PDC-nél 2014 óta versenyez. Eddigi legnagyobb sikere a tavalyi Grand Slam of Darts megnyerése, míg a UK Openen 2017-ben döntőt játszott. A világbajnokságon a harmadik fordulón még egyszer sem jutott túl.

Price jelenleg az 5. helyen áll a PDC világranglistáján Michael van Gerwen, a friss Európa-bajnok Rob Cross, Michael Smith és Gary Anderson mögött.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.