Csupasport: alig tanultak meg járni, de már sportolnak

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 19:09
Címkék
Az ausztrál Polly Gray tizenegy hónaposan hihetetlen ügyességgel gördeszkázik, a csupán fél éves Rich Humphery pedig a világ legfiatalabb vizísielője lett. De valóban ez a jó irány?


„Nem semmi, a gyermekem tizenhárom hónapos, és még járni sem tud” – írta az egyik hozzászóló az ausztrál Polly Gray videója alá. A mindössze tizenegy hónapos kislány videója futótűzként terjed a közösségi oldalakon, mivel a nagyokat megszégyenítő magabiztossággal gördeszkázik. Főleg az egyensúlyérzéke elképesztő. Természetesen nem várható el tőle, hogy ennyi idősen látványos trükköket is bemutasson, de ha netán valamilyen akadályba ütközne, például egy korlátba, az édesapja felkapja, és segít neki túljutni rajta.

Ennyire fiatalon sok gyereknek a biztonságos totyogással is meggyűlik a baja, éppen ezért számít különlegesnek, hogy Polly Graynek már a gördeszkázás sem okoz gondot. Szülei elmondása szerint valamilyen különös vonzalom fűzi a sportághoz, mert amint lábra állt, gyakorlatilag egyből gördeszkára pattant. A hozzáértők alig várják, mire lesz képes tízévesen, ha már most ennyire tehetséges.

A részleteket videókkal megnézheti a csupasport.hu weboldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik