Csupasport: a világ legkeményebb ultramaratonijai

Vágólapra másolva!
2019.09.23. 18:52
Címkék
Az ultramaratoni már önmagában embert próbáló feladat, hát még extrém körülmények között. A csupasport.hu bemutat három versenyt, amelyet tényleg csak a legkeményebb, mentálisan is tökéletesen felkészített futók képesek teljesíteni.

Az 1986-ban életre hívott, 160 kilométeres tennessee-i Barkley Marathons sokak szerint a világ legkegyetlenebb ultramaratonja. Sokatmondó, hogy eddig harminchárom év alatt mindössze tizenöten teljesítették. A legjobb magyar a táv 60 százalékáig jutott.

A 320 kilométeres Tunnel Ultra végig egy sötét alagútban zajlik az angliai Bathban. Nemcsak fizikailag, mentálisan is óriási kihívás elé állítja a versenyzőket. A versenyt ötvenöt óra alatt kell teljesíteni, külső segítség, túrabot és fejhallgató használata tilos.6633 – harc a hideggel

A 6633 Artic Ultra hivatalos honlapja a világ legkeményebb, leghidegebb, legszelesebb ultrafutóversenyeként jellemzi a versenyt. Mindössze tizenketten indulhatnak, és közülük jó, ha a fele célba ér, ami nem is csoda, elvégre az Északi-sarkkörön áthaladva, hidegben, a széllel és a jeges, csúszós, talajjal megküzdve kell végigcsinálni a 120 (193 km) vagy 380 (611 km) mérföldes versenyt.

Részletek a csupasport.hu oldalon!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik