MTI 2017.09.04 14:09 Frissítve: 2017.09.04 14:38

Cselgáncs: „A budapesti vébé jó reklámja volt a sportágnak”

Tóth László, a Magyar Judoszövetség elnöke három érmet várt honfitársaitól a budapesti cselgáncs-világbajnokságon, de a három ötödik hellyel szakmailag is elégedetten zárta az eseményt, miként házigazdaként a rendezést.

 

„Rengeteg köszönő jókívánságot kaptam, illetve kapok folyamatosan a versenyzőktől, edzőktől, sportvezetőktől, hogy itt lehettek Budapesten, és ilyen nagyszerű kiszolgálásban részesítettük őket” – mondta Tóth László hétfőn az MTI-nek. Az elnök elmondta: a tőszomszédságban lévő Hotel Aréna jóvoltából a versenyzőknek nem voltak utazási gondjaik – hasonló méretű világverseny esetében ez ritkaság –, a Papp László Budapest Sportaréna edzőtermében pedig a vitaminsarok felállítása révén extra újítással kedveskedtek a főszereplőknek.

Tóth László hangsúlyozta: az esemény rangját emelte, hogy sok VIP-vendég érkezett a viadalra – többek között Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság első embere –, illetve soha korábban ennyi újságíró nem dolgozott még sportági vb-n.

A magyar válogatott szakmai irányítói egy érem és egy pontszerző hely megszerzését tűzték ki célul, ezzel szemben az elnök három érmet várt.

„Mindig optimistább vagyok a szakvezetőségnél, és hiába nem szereztünk érmet, a három ötödik helyünk után sem vagyok csalódott” – fogalmazott. Hozzátette: számára az ötödik pozíció bizonyíték arra nézve, hogy abból bármikor lehet bronzérem, vagy akár végső győzelem is.

„Erős válogatottunk van, tele kiváló versenyzővel, bízom benne, hogy a következő világversenyeken, s ide sorolnám a tokiói olimpiát is, összejön az éremszerzés” – tette hozzá.

Tóth László a vb hangulatával is elégedett volt, mind elmondta, a franciákon, a japánokon és az oroszokon kívül ilyen atmoszférát a sportágban sehol máshol nem teremtenek a nézők.

„Mindenkinek tudtak szurkolni, örülni, nemcsak a magyar versenyzőknek, sportszerűen elismerték a teljesítményt” – folytatta az elnök, aki kiemelte: különösen arra büszke, hogy a magyar cselgáncstársadalmat is be tudták vonni az eseményekbe.

„Háromszáz, határon túli magyar származású fiatal dzsúdóst hívtunk meg erre a hétre, akik egyrészt Budapesten edzőtáboroztak, másrészt délután kilátogattak a küzdelmekre” – emelte ki Tóth László, aki elárulta: naponta 1000-1300, a magyar „dzsúdócsaládhoz” kötődő sportembert láttak vendégül a vb-n. Emellett serdülő, ifjúsági és juniorkorú versenyzők a rendezésben segédkeztek, így ők testközelből is láthatták a sportág legjobbjait, példaképeiket, ami motivációt jelent számukra a jövőre nézve.

„Összességében a budapesti vébé jó reklámja volt a sportágnak itthon és külföldön, amire házigazdaként büszkék lehetünk” – fogalmazott Tóth László.

A 18 fős magyar küldöttség Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) révén három ötödik hellyel zárta az egy héten át tartó világbajnoki küzdelmeket a Papp László Budapest Sportarénában, ahol 126 ország 731 versenyzője lépett tatamira.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.07.06 22:13:17

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Murphy után szabadon: a strandsportok szinte törvényszerűen fejlődnek a szervezettségnek és az eredménycentrikusságnak arra a fokára, ahol elveszítik eredendő lényegüket, bájukat, vonzerejüket.

2019.07.04 23:44:23

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. A NOB ma már nem is engedné, hogy a játékokat brutális gigaberuházások megvalósítására használják.

2019.07.03 09:36:25

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Szembeötlő személyességgel emlékezett meg a KEAC 1903 őszén a 45 évesen elhunyt szobrászművészről.