Crossfit: óriási magyar siker, Horváth Laura ott lesz a vb-n!

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 17:56
A sikeres selejtezőt követően az európai regionális kvalifikációs versenyen is kiválóan szerepelt Horváth Laura, aki az összetettbeli második helyezésével jutott ki az Egyesült Államokban sorra kerülő világbajnokságra.

A mindössze 21 éves sportoló klubjának tájékoztatása szerint a közép-európai régió kvalifikációs versenyét péntektől vasárnapig Berlinben rendezték, és Horváth Laura végig az élmezőnyben szerepelt, az utolsó feladatsorban (wod) pedig győztesként tette még biztosabbá a világbajnoki részvételét. A regionális küzdelmek másik magyar résztvevője, Szakolczai Fédra a 29. helyen végzett a 40 fős mezőnyben.

„Nagyon akartam, tudtam, hogy meg tudom csinálni és véghez is fogom vinni. Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus verseny volt, szerencsére feküdtek is nekem a feladatsorok – mondta az MTI-nek Horváth Laura, aki 16 éves koráig falmászó volt, öt esztendeje crossfitezik. – Minden versenyen az a célom, hogy nyerjek, ne csak jól érezzem magam. Meg akarom mutatni a világnak és Amerikának, hogy mit tudok."

A vb-t 2007 óta rendezik meg, magyar induló eddig egyetlen egyszer szerepelt, 2013-ban Kovács Lacee a 25. helyen végzett. Az idei esemény nyílt selejtezőit februárban bonyolították le több százezer nevezővel, majd ezt követték a regionális selejtezők, míg magát a vb-t augusztus 1. és 5. között a Wisconsin állambeli Madisonban rendezik.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, pliometrikus, erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik