Bridzs: jól kezdtük az Eb-t, csak Izland fogott ki rajtunk

Vágólapra másolva!
2016.06.17. 12:35
Címkék
Jól kezdte a Dumbovich Miklós, Hegedűs Gál, Kemény György, Szalka Tamás, Szilágyi László, Winkler Gábor összeállítású nyílt válogatott az 53. bridzs csapat Európa-bajnokságot a Groupama Arénában, és négy fordulót követően az ötödik helyen áll a 37 együttes küzdelmében. A női párosoknál két magyar duó indult, itt a női csapatversenyben is érdekelt Fischer Brigitta és Ormay Krisztina kiváló kezdés után 51 százalékkal a középmezőny elején foglal helyet a selejtezők félidejében.

NYÍLT CSAPATVERSENYNYÍLT CSAPATVERSENY

Az első ellenféllel, Romániával szembeni mérkőzésen jó darabig csak a magyar válogatott gyűjtötte a pontokat, 25–0 után aztán egy jó szlemmel magára talált az ellenfél, még a vezetést is átvette, de az utolsó két partinak köszönhetően végül sikerült jelentős különbséggel megnyerni a meccset.

Izlandtól fordulatos mérkőzésen kis különbségű vereséget szenvedett a csapat, Németországot viszont megverte.

Skócia ellen nagyon ment a magyar négyesnek, mindössze két nagyobb írása volt az ellenfélnek, így kiütés lett a vége, ezzel pedig feljöttünk az ötödik helyre a 37 csapatos mezőnyben, tehát a viadal kilencedénél világbajnokságot érő helyen állnak a fiúk!

„Nagyon jó a hangulat. Hibák, rosszul sikerült döntések persze vannak, de mikor nincsenek?. Főleg ilyen erősségű mezőnyben képtelenség 64 partit lejátszani rossz húzás nélkül, de mindenki látja, mit akart a másik, a másik hibáját nem is hozták szóba a fiúk, legföljebb a magukét. Egymásból merítenek erőt, és ezt nagyon jó látni – értékel Talyigás Péter kapitány. – Az első két napra előre eldöntöttem, ki mikor játszik, később majd mindig átbeszéljük. A második napon is két meccset játszik Tamás és Gyuri, a többiek hármat-hármat. Az a menetrend, hogy az utolsó forduló előtti szünetben gyors csapatértekezletet tartunk, akkor beszéljük meg a másnapi versenyt. Én nem ülök be kibicelni, Winkler külön kérte ezt, és a többiek se kérték, hogy üljek be, csak zavarna abban a kalitkában plusz egy szuszogó ember, nem kellek oda. Talán majd ha nem BBO-s meccset játszunk, kibicelek. Ide-oda kapcsolgatok a két terem között a BBO-n a mérkőzések alatt, és nagyon szorítok a fiúknak."

Az 1. nap magyar eredményei
Románia–Magyarország 5.82–14.18
(játszott: Hegedűs, Szilágyi; Dumbovich, Winkler)
Magyarország–Izland 9.09–10.91
(Hegedűs, Szilágyi; Dumbovich, Winkler)
Magyarország–Németország 12.29–8.71
(Kemény, Szalka; Dumbovich, Winkler)
Skócia–Magyarország 1.34–18.66
(Kemény, Szalka; Hegedűs, Szilágyi)
Az állás
1. Horvátország 62.91 pont
2. Írország 59.85
3. Norvégia 57.45
4. Lengyelország 54.50
5. MAGYARORSZÁG 54.22
6. Finnország 53.10

NŐI PÁROS VERSENY

Két magyar páros versenyzik a 61 tagú mezőnyben. A női csapatversenyen is szereplő Fischer Brigitta, Ormay Krisztina duó az első etapot követően a harmadik helyen állt, a napot 51 százalékkal a 24. helyen fejezte be. A Böszörményi Katalin, Szabados Julianna pár 47.15 százalékkal a 48.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik