MTI 2020.02.14 13:19 Frissítve: 2020.02.14 14:23

Birkózó Eb: Muszukajev könnyed győzelemmel kezdett

A világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését és bejutott a szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjébe a római birkózó Európa-bajnokságon.

 

Muszukajev könnyed győzelemmel kezdett (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A magyar színekben a szeptemberi vb-n bemutatkozott Muszukajev nur-szultani szereplésével gyorsan kedvenccé vált a sportág rajongóinak körében. Látványos, szórakoztató stílusával a nézőket lenyűgözi, ellenfeleit pedig látványosan zavarba hozza. Erre a világbajnokságon a legjobb példa a törökök Eb-másodikja, Selahattin Kilicsallayan elleni negyeddöntője volt, mely során úgy nyert technikai tussal, hogy közben riválisa egyre frusztráltabb lett, tehetetlenné vált és folyamatosan reklamált.

A török így minden bizonnyal nem volt a legboldogabb, amikor a sorsolásnál kiderült, hogy a nyolcaddöntőben éppen Muszukajevvel kell birkóznia.

Ezúttal a meccs nem keltett akkora indulatokat a törökben, mint a fél évvel ezelőtti. Muszukajev az első menetben tulajdonképpen semmit sem csinált, vállalta az összekapaszkodást riválisával, figyelt arra, hogy támadni ne tudjon a török, „cserébe” ő sem indított egyszer sem. A szünetre Kilicsallayan ment 1:0-s előnnyel, mivel az FTC sportolója passzív volt és az intés után sem csinált akciót.

A második menetben aztán a kabardföldi születésű Muszukajev beindult: 40 másodperc után kikapta riválisa lábát és kiléptette (1:1), újabb 40 másodpercet követően derékra támadás után döntötte le (3:1), 15 másodperccel később pedig lábratámadásból mögé került (5:1) és pörgette (7:1) Kilicsallayant. A meccs érdemi részét ezzel a 27 éves olimpiai kvótás szabadfogású lezártnak tekintette, mintegy másfél percig könnyedén védekezett, de „búcsúzóul”, 4 másodperccel a vége előtt még egyszer kitolta ellenfelét a szőnyegről (8:1).

Muszukajev az elődöntőért a fehérorosz Nyurgun Szkrjabinnal csap össze.

A pénteki versenynap másik két magyar érdekeltje, Asarin Roman (70 kg) és Olejnik Pavlo (97 kg) később mutatkozik be.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Kohán Gergely

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.