Asztalitenisz World Tour: három magyar páros a nyolc között

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.19. 13:48
A négy magyar páros közül három sikerrel vette a főtábla nyitófordulóját az év első asztalitenisz World Tour-versenyén, a budapesti BOK Csarnokban (korábbi SYMA Csarnok) zajló, 120 ezer dollár összdíjazású Hungarian Openen.

Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán egy lengyel, fehérorosz kettősnél bizonyult jobbnak három szettben, míg Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz orosz riválist vert meg nagy csatában. Az Eb-bronzérmes Madarász Dóra, Pergel Szandra duónak nem volt szerencséje, egy ázsiai ellenfelet kapott kezdésként, s 3:2-re alulmaradt.Póta Georgina a svéd Matilda Ekholm oldalán egy lengyel, fehérorosz kettősnél bizonyult jobbnak három szettben, míg Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz orosz riválist vert meg nagy csatában. Az Eb-bronzérmes Madarász Dóra, Pergel Szandra duónak nem volt szerencséje, egy ázsiai ellenfelet kapott kezdésként, s 3:2-re alulmaradt.

Ázsiai, pontosabban szingapúri riválissal csapott össze az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó is, amely ugyancsak döntő szettre kényszerült, de Madarászékkal ellentétben ők hozták az utolsó játszmát, így továbbléptek.

A péntek délelőtti negyeddöntőben a második helyen kiemelt Pótáék a román Irina Ciobanu, Camelia Iacob kettőssel, Bálinték pedig Madarászék tajvani legyőzőivel csapnak majd össze. Ecsekiékre szintén tajvani ellenfél, Csen Csien-an és Csuang Csi-jüan vár.

A döntőket minden felnőtt számban az utolsó napon, vasárnap 14 órától tartják.

ASZTALITENISZ WORLD TOUR
HUNGARIAN OPEN
PÁROS, 1. FORDULÓ (a nyolc közé jutásért)
Nők
Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)–Natalia Bajor, Darja Trigolosz (lengyel, fehérorosz) 3:0 (9, 8, 4)
Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Jekatyerina Guszeva, Julija Prohorova (orosz) 3:2 (–10, 8, –7, 11, 9)
Lin Csia-hszüan, Lin Po-hszüan (tajvani)–Madarász Dóra, Pergel Szandra 3:2 (10, –3, 10, –7, 7)

Férfiak
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Csö Jü Clarence Chew, Kao Ning (szingapúri) 3:2 (–9, 3, 4, –10, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik