Ajánló: amit a Kékszalagról tudni érdemes

Vágólapra másolva!
2018.07.25. 18:17
Július 26-án reggel 9-kor elrajtol a jubileumi, 50. Kékszalag mezőnye a Balatonon. Magyarország legrangosabb vitorlásversenyére 400 nevezés érkezett.

A csupasport.hu összegyűjtött egy csokornyi érdekességet a patinás tókerülő versenyről. Tudták, hogy a Kékszalagon 1940-ben győzött először olyan hajó, amelyet nő kormányzott? Kultsár Istvánné Gordon Evelyn vezette a Tramontanát és a gyönyörű hajóval két év múlva duplázott. A Tramontana egyébként a legeredményesebb hajó, hétszer hódította el a Kékszalagot, míg a Lisa hat alkalommal győzött. A Kékszalagon 2011 óta a legjobb női kormányos a Gordon Evelyn-díjat nyeri el.csupasport.hu összegyűjtött egy csokornyi érdekességet a patinás tókerülő versenyről. Tudták, hogy a Kékszalagon 1940-ben győzött először olyan hajó, amelyet nő kormányzott? Kultsár Istvánné Gordon Evelyn vezette a Tramontanát és a gyönyörű hajóval két év múlva duplázott. A Tramontana egyébként a legeredményesebb hajó, hétszer hódította el a Kékszalagot, míg a Lisa hat alkalommal győzött. A Kékszalagon 2011 óta a legjobb női kormányos a Gordon Evelyn-díjat nyeri el.

És ez csak egy érdekesség azok közül, amelyeket a csupasport.hu összegyűjtött a balatoni Kékszalagról, Európa egyik legpatinásabb tókerülő viadaláról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik