A cél: csak a szórakoztatás!

Vágólapra másolva!
2016.08.12. 10:47
null
A legtöbben a Ganxsta Zolee, Harsányi Levente, Nacsa Olivér trióért rajonganak a Heti helyzetben
Három közéleti személyiség, az állandó műsorvezető – és a hét legérdekesebb témái. Immár tizenhárom éve ez a receptje a péntek esténként – majd szombat és vasárnap reggelente – adásba kerülő Heti helyzetnek, a Sport Tv rendkívül népszerű és egyedi hangvételű talkshow-jának.

 

A műsor állandó házigazdája Ágai Kis András, aki imádja a Heti helyzetet, és lubickol is a szerepében.

„A műsor szerkesztőjével, Vincze Attilával közösen válogatjuk ki a híreket, és általában a felvételt megelőző estére készül el a végleges szerkezet – mondta Ágai Kis András. – Én is akkor kapom kézhez a híreket, amelyeket azonnal tovább is küldünk a vendégeinknek. Őket többnyire a hét elején próbáljuk becsábítani a műsorba, és természetesen igyekszünk hozzájuk is igazítani a tematikát. Ha például Kemény Dénes jön a stúdióba, vízilabdás téma biztosan szerepel az adásban.”

Az évek során kialakult egy 15-16 fős társaság, és hétről hétre közülük kerül ki a „nyerő hármas”. Ám miután elfoglalt közéleti személyiségekről van szó, nem egyszerű a szerkesztő feladata, többek között arra is figyelnie kell, hogy egymáshoz jól passzoló vendégek szerepeljenek egy adásban.

„A legtöbben a Ganxsta Zolee, Harsányi Levente, Nacsa Olivér trióért rajonganak, és rájuk valóban nem lehet nem odafigyelni, de szerencsére rajtuk kívül még van több kedvelt csapatunk – folytatta Ágai Kis András. – A nők viszont nagyon hiányoznak a műsorból, jelenleg Gyenesei Leila az egyetlen állandó női szereplőnk, de dolgozunk rajta, hogy más, a sportot ismerő és szerető hölgy is csatlakozzon az egykori öttusázóhoz. Akár olyan, aki korábban már szerepelt képernyőn, akár olyan, akit mi vezetünk be a tévés világba.”

A műsor kötetlensége és könnyed hangvétele miatt Andrásnak nagyon észnél kell lennie, hogy „kordában tartsa” az olykor renitens szereplőket, emellett figyelnie kell az időbeosztásra is (egy hír kitárgyalására átlagosan nyolc perc jut), valamint arra, hogy a stúdióban uralkodó hangulat ne menjen a minőség rovására.

RÁZÓS HELYZET

Bejelentkezés a dugóból

Több mint 500 Heti helyzet került eddig adásba a Sport Tv-ben, és bizony akadt néhány emlékezetes sztori. Egyszer például dugóba került az egyik vendég, de a műsornak mennie kellett, és végül az autójából, telefonon jelentkezett be a stúdióba, hogy kommentálja a híreket.

„Kapunk olykor kritikákat amiatt, hogy a vendégek egymás szavába vágnak, és a nagy kavalkádban nehéz követni a beszélgetés menetét. Éppen ezért egy ideje tudatosan figyelek ennek kiküszöbölésére, másrészről viszont éppen ez a lazaság a Heti helyzet talán legnagyobb vonzereje. Ez egy asszociációra és improvizációra építő műsor, amelyben a rasszizmuson, a szaftos káromkodásokon és a politizáláson kívül szinte minden megengedett. Olyan is megesett már, hogy egy műsor első tizenöt percében nem is sportról volt szó, mert valakinek teljesen más járt éppen a fejében, és neki akkor arról volt kedve beszélni. A Heti helyzetben tényleg nincsenek korlátok, csak egy cél van, mégpedig az, hogy szórakoztassunk.”

A műsor nézettsége jelentősen megnőtt az elmúlt fél évben, szeptembertől pedig kisebb ráncfelvarrást terveznek a tematikán, hogy minél jobban kielégítsék a nézői igényeket. Ez a műsor első felét érinti, a második felében viszont nem lesz változás, az a jelenlegi séma szerint zajlik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik