Rögbi ENK: tönkrevertük a bolgárokat Szófiában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.05. 17:46
A magyar rögbiválogatott az Európai Nemzetek Kupájában tönkreverte a bolgár együttest Szófiában. Csapatunk a Divízió 2C-csoportban – a sportág tulajdonképpeni hatodosztályában – tíz célt szerzett, és 62 ponttal nyert az ellen a rivális ellen, amelyet egy éve Kecskeméten öt ponttal (28–23) tudott legyőzni. A magyar válogatott előtt megnyílt az út a csoport második, még továbbjutást érő helyének a megszerzésére.

A nagyságrendi változást a válogatott életében a francia Raphaël Saint-André belépése jelentette – egy éve már ott volt az összecsapáson, de még csak kvázi megfigyelőként –, aki szövetségi kapitányként kapcsolatrendszerét kihasználva – elismert profi játékos, illetve angliai légiós volt, de már edzőként is dolgozott, míg testvére a sportágban meghatározónak számító francia válogatottat irányítja – segített magyar játékosokat légiósnak, illetve magyar származású külföldieket honosítottunk. A most Bulgáriába utazó huszonhármas keretből már tizenhárman érkeztek külföldről.

Legjobbjaink legközelebb október 26-án, Esztergomban Szlovénia ellen lépnek pályára, és bizony lesz miért visszavágunk a szomszédoknak. Tavaly októberben peches körülmények között veszítettünk Ljubljanában egy ponttal (8–7) úgy, hogy az utolsó percben három pontot érő büntetőt hagytunk kihasználatlanul, pedig ziccerrel egyenértékű helyről járt a rúgás. A vb-selejtezős sorozatban – az ENK „odavágós” fordulója egyben vb-selejtezős kör volt – így a szlovénok pontazonosság mellett csak jobb pontkülönbségükkel előztek meg minket, de a folytatásban nem sokáig álltak. A Divízió 2D-t megnyerő, tehát eggyel alacsonyabb osztályból érkező Luxemburg a rájátszásban 22–10-re nyert ellenük.

Az ENK csoportunkban az első helyezett egy osztállyal feljebb jut, a második pedig ki-ki meccset játszhat hazai pályán a Divízió 2B-ben utolsó előtti helyen végzett együttessel, vélhetően Szerbiával.

EURÓPAI NEMZETEK KUPÁJA
DIVÍZIÓ 2C-CSOPORT

Bulgária-Magyarország 5–67
Az állás: 1. Ciprus 19 pont (4 meccs), 2. Magyarország 15 (5 m.), 3. Szlovénia 10 (4 m.), 4. Bulgária 9 (5 m.), 5. Ausztria 3 (4 m.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik