Rögbi: egy tűzoltókészülékkel verték fejbe Budapesten, most beperelte a klubját

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 13:40
null
Matt Hankin (balra) 2013-ban U20-as vb-győzelemre vezette Angliát, majd öt évvel később vissza kellett vonulnia (Fotó: AFP)
Matt Hankin angol rögbijátékos keresetet indított a bíróságon volt klubja, a Saracens, valamint egyik csapattársa és az együttes korábbi csapatorvosa ellen. A most 27 éves sportoló állítása szerint 2018-ban azért kellett visszavonulnia, mivel egy 2015-ös, Budapesten megrendezett csapatépítő túra alatt bizarr sérülést szenvedett, ezt követően pedig gondatlanul kezelték.

 

A bírósági iratokra rálátó Sky Sports részletesen beszámolt a történtekről. Az eset 2015. szeptember 6-án történt, amikor is Matt Hankin bizarr sérülést szenvedett egy budapesti bárban: egy ivós játék során egyik csapattársa, Richard Barrington egy tűzoltókészülékkel fejbe verte, és annak ellenére, hogy Hankin viselt egy fémből készült sisakot, agyrázkódást szenvedett.

A 2013-ban Angliát U20-as világbajnoki címhez segítő rögbijátékosnak három évvel a Budapesten történtek után, mindössze 25 évesen vissza kellett vonulnia – Hankin szerint azért, mert a Saracens akkori orvosa, Ademola Adejuwon gondatlanul járt el, hiszen kevesebb mint egy hónappal az agyrázkódása után már engedélyezte, hogy újra edzhessen. Hankin egyébként az agyrázkódása után már nem lépett pályára, a 2018-ban lejárt szerződését pedig nem hosszabbították meg, így visszavonult.

Hankin ezért most a túrát szervező klubját, a Saracenst, továbbá a sérülést okozó csapattársát és a klub orvosát is beperelte. Hankin szerint a klub felelősséggel tartozik Nicholas Court gyógytornász tevékenységéért, továbbá Ademola Adejuwon orvos gondatlanságáért.

A hírre a Saracens röviden reagált, a közlemény szerint senki sem ismeri el a felelősségét a történtekben.

„Matt Hankin keresetet adott be korábbi csapattársa, orvosa és a Saracens ellen. A felelősségüket mindannyian tagadják, ám a folyamatban lévő bírósági eljárásra való tekintettel a klub nem kíván további nyilatkozatot tenni a történtekkel kapcsolatban” – áll az angol rögbicsapat reakciójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik