MTI 2017.05.20 18:21 Frissítve: 2017.05.20 20:44

Rögbi: a magyar válogatott nyert a hazai vb-pótselejtezőn

A magyar rögbiválogatott pályaválasztóként két ponttal legyőzte Bosznia-Hercegovinát a világbajnoki pótselejtező első körében az európai zónában, ezzel továbbjutott, s egy hét múlva Csehország ellen folytathatja.

Jól kezdett a házigazda – a 6. percben Katona Jonatán vitt célt a jobb szélen, Sacase Martin pedig értékesítette a jutalomrúgást –, ám a vendégek két perc múlva egyenlítettek. Küzdelmes mezőnyjáték követte a gyors célváltást, amelyben az erőteljesebb felépítésű, szél által támogatott bosnyákok okoztak néhány kellemetlen pillanatot, miközben a magyarok messze jártak a célveszélyes területtől. A 26. percben újabb célt szereztek a vendégek, akik az első félidő végére megőrizték hétpontos előnyüket. A mieink rúgójátékosa, Sacase csökkenthette volna a hátrányunkat minimálisra, de két büntetőt – előbb távolról, majd éles szögből – elvétett.

A fordulást követően ismét célt ért el a magyar csapat: a jobb oldali hazai akció végén a játékvezető büntetőcélt ítélt. Mindössze négy percig volt ikszes az állás, mert a bosnyákok egy büntetővel visszavették a vezetést. Aktívabb magyar együttest láthattunk a pályán, de hiába irányítottunk, az ellenfél erőteljesen védekezett, és nem engedett közel minket a célterülethez. A 66. percben csapatunk legalacsonyabb tagját, Sacasét magas kiemelésért tíz percre kiállították. A létszámhátrányos magyarok mégis nagy hajrába kezdtek a cseréik után kicsit erejét és lendületét vesztő ellenféllel szemben. Jól forgattuk az oldalakat, és a 75. percben egy bal oldali bedobásból induló akció lezárásaként a csapatkapitány, Máthé Zoltán a sokadik hullám végén célt vitt.
 
VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–BOSZNIA-HERCEGOVINA 19–17 (7–14)

A magyar pontszerzők:
Cél: Katona, Máthé, büntető cél
Jutalomrúgás: Sacase 2
Büntető: –
MAGYARORSZÁG: Szabó Tamás, Máthé Zoltán, Pocskai Szabolcs, Brand Andre, Róth Bence, Zair Andrew, Gyurcsik Mózes, Drabbant Dávid, Czakó Attila, Sacase Martin, Suiogan Tímár, Lloyd Gareth, Stiglmayer Márk, Katona Jonatán, Collet Gergő.
Cserék: Zelenka Viktor, Szabó István, Márki Roland, Szalai Mátyás, Tóth Dániel, Almási Bence, Jung Szilárd, Révfalusi Bálint.
Szövetségi kapitány: Richie Williams.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.14 10:41:44

Egyéb csapat KŐFALVI DÁNIEL

Szerda este lejátszottak egy meccset, amelyről senki sem beszél. Pedig kellene.

2017.09.11 23:32:15

Egyéb csapat MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A kosárlabdázóknál is a jövő dönti el, mennyit ér a mostani siker.

2017.07.10 23:50:35

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY.Több tucat Bozsik-torna tapasztalata mondatja velem, sok településen lasszóval kell fogni a srácokat, hogy a klub a szövetség előírásainak megfelelő létszámmal képviseltesse magát egy-egy rendezvényen.

2017.07.09 23:30:43

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. A bunda öröktől fogva létezik, többször próbáltak is fellépni ellene, de sohasem általános érvénnyel és hosszú távú hatékonysággal. Nem is lehet.

2017.06.07 23:23:06

Egyéb csapat THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Haptákba vágta magát Sztáni érkezésekor.