Krikett: Magyarország az EuroTwenty20-kupa győztese

Vágólapra másolva!
2010.07.18. 11:58
Címkék
Őrületes izgalmakat hozott a szkopjei krikett EuroTwenty20-kupa döntője, amelyben végül a magyar válogatott győzött.

Oroszország kezdte az ütést, és bár a magyar csapatkapitány, Leckonby Andrew a legjobb dobó formáját az utolsó meccsre tartogatva három kiejtést szerzett, a mieink nem tudták tartani az ellenfél kiváló ütőit. Akila 85 futásával 7 kiesés mellett az orosz csapat meg sem állt a behozhatatlannak tűnő 165 pontig.

A fordulás után sem javult a helyzet, a játékrész felénél 46 futással állt a magyar csapat. A 12. játszma végénél 110 pont kellett a győzelemhez, Oroszország már fél kézzel a kupa fülét fogta, amikor Muhammad Sufiyan óriási hajrába kezdett, és egy játszma alatt 30 futást szerezve vissza hozta a magyar reményeket. A hosszan elhúzódó mérkőzés miatt félhomályba borult a Nagy Sándor Krikett Stadion, ami az orosz dobóknak kedvezett. Singh Lucky és Muhammad Sufiyan (82 futás) a kiesés sorsára jutott és az utolsó játszma kezdetekor hat labdából még 17 futásra volt szükség a győzelemhez. Kumar Ranjit és Deldar Habib azonban megcsinálták a lehetetlent és egy dobással a vége előtt megszerezték a 166. futást, amivel a magyar krikett válogatott rövid története legnagyobb sikerét aratva megszerezte a Nemzetközi Krikett Szövetség EuroTwenyt20 kupájának első helyét.

 KRIKETT
ICC EUROTWENTY20-KUPA, SZKOPJE
DÖNTŐ
Magyarország–Oroszország 166–165
Magyarország: 166/7 (20 játszma),  Muhammad Sufiyan (82 futás)
Oroszország: 165/6 (20 játszma), Akila (85)
Dobás: Leckonby Andrew (3 kiejtés)
A VÉGEREDMÉNY
1.Magyarország (Leckonby Andrew,Muhammad Sufiyan, Glover Mike, Priest Christopher, Deldar Habib, Abel Haroon,Mátyásfalvi János, Ibrahim Syed, Kumar Ranjit, Singh Lucky, Balogh Mátyás, Zador Adrian, Alnutt Eddie, Manuel Suman, Singh Mahesh)
2. Oroszország
3. Bulgária
4. Horvátország
5. Wales
6. Románia
7. Szerbia
8. Macedónia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik