WTCC: Olivier Panis fia a Zengőnél versenyez 2017-ben

Vágólapra másolva!
2017.01.31. 16:14
Új versenyzővel indul idén a Túraautó-világbajnokság versenyein a Zengő Motorsport, amely a volt F1-es versenyző, Olivier Panis fiával, Aurélien Panisszal állapodtak meg. Bár a csapat így nem tud mindkét autójába magyar pilótát ültetni, nagyobb támogatásra számíthat a Hondától.

Az egyszeres F1-es futamgyőztes Olivier Panis jelenleg a francia televízió WTCC-s csapatának tagja, fia mellett más versenyzők menedzselésével is foglalkozik, ő segítette például a Formula–1-ben két szezonon át versenyző Charles Pic pályafutását is. Fia, a 22 éves Aurélien a Formula V8 3.5-ös szériájából érkezik, tavaly a tabella ötödik helyén végzett, és a szezon során két győzelmet is aratott.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy csatlakozhatok a WTCC mezőnyéhez – nyilatkozta a francia pilóta. – Nagyon erős sorozat, a karrierem szempontjából is jó lépés. Annak is örülök, hogy olyan csapatnál versenyezhetek, mint a Zengő Motorsport, hiszen több futamot is nyertek a múltban. Emellett a Honda-családhoz is szívesen csatlakozom.”

Zengő Zoltán örül a fiatal francia versenyző érkezésének, még ha az új helyzet keserédes is csapata számára, akik így legfeljebb egy magyar versenyzőnek adhatnak lehetőséget idén.

„Nagyon elégedett vagyok, hogy Aurélien a csapatunk tagja lesz 2017-ben. Azzal, hogy nem magyar versenyzőt szerződtettünk, irányt váltottunk, de ez izgalmas is a számunkra. Minden új lesz Aurélien számára, de tudjuk, hogy a változás kedvezhet a csapatunknak” – mondta Zengő Zoltán, aki később nevezi meg istállója másik versenyzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik