Motokrossz: Európa-bajnok lett a 13 éves magyar motoros

NAGY NORBERTNAGY NORBERT
Vágólapra másolva!
2016.10.24. 10:53
null
Kovács Ádám Zsolt nyert a szuperkrossz Eb-n
Kovács Ádám Zsolt motorsport-történelmet írt a hétvégén! A 13 éves ráckevei motokrosszos megnyerte a hollandiai Arnhemben a szuperkrossz Európa-bajnokságot. Ilyen bravúrra még nem volt képes magyar versenyző.

Fiatal kora dacára számtalan kiemelkedő eredményt ért már el a magyar bajnokcsapat, a Team HTS KTM krosszosa. Kovács Ádám Zsolt motokrosszban a világ élvonalához tartozik, ezt többször bizonyította az elmúlt években, de a krosszozás egyik speciális műfajában, a stadionokban, épített pályán zajló szuperkrosszban is számolni kell vele!

A hollandiai Arnhemben gyűltek össze Európa legjobbjai, hogy négy kategóriában megmérkőzzenek a szuperkrossz Eb-címért. A magyar fiú a legkisebbek között, a 12-15 éves versenyzők számára kiírt 85 köbcentisek mezőnyében állt rajthoz. Az első edzésen az ötödik időt motorozta, az időmérőn hetedik lett, a kvalifikációs futamban pedig második.

A 10 körös, minden eldöntő összecsapásra kategóriánként a legjobb 15 motoros minősítette magát. A magyar fiú az ötödik pozícióban jött el a rajtnál, és folyamatosan előzte ellenfeleit. Az élen álló orosz Nikita Kucserovot a táv felénél gyűrte le, és onnan már vissza sem nézett a kockás zászlóig. Megnyugtató, 6 másodperces előnnyel diadalmaskodott, így 2016-ban Kovács Ádám Zsolt lett a 85 köbcentisek szuperkrossz Európa-bajnoka.

Az ifjú versenyző páratlan sikert vitt véghez. Magyarként az első motoros lett, aki a szuperkrossz műfajban megnyerte a kontinenstornát. A szakértők hasonló sikereket jósolnak neki pályafutása későbbi szakaszára is, és ha ebben az ütemben gyűjtögeti a trófeákat, Talmácsi Gábor után lehet egy újabb motoros világbajnokunk.

Az EB-címet eldöntő összecsapást itt nézhetik meg:



Szuperkrossz Európa-bajnokság, végeredmény (85 köbcenti):

1. Kovács Ádám Zsolt (Magyarország)
2. Nikita Kucserov (Oroszország)
3. Boyd vand der Voorn (Hollandia)
4. Alberto Barcella (Olaszország)
5. Magnus Smith (Dánia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik