HIRDETÉS
HIRDETÉS
NAGY NORBERT 2018.04.30 16:27 Frissítve: 2018.04.30 16:46

Motokrossz Eb: izgalmas csaták, magyar ezüstérem

Az utolsó méterekig kiélezett futamokat hozott a Kiskunlacházán megrendezett motokrossz Európa-bajnoki verseny. Hugyecz Erik legjobb magyarként a királykategória második helyén zárta a küzdelmeket.

HIRDETÉS
Hugyecz Erik (balra) legjobb magyarként a királykategória második helyén zárta a küzdelmeket (Fotók: Nagy Norbert)

 

A sikeres tavalyi rendezés után hétvégén visszatért a motokrossz hazai szentélyébe az Európa-bajnokság mezőnye. A szombati edzéseket a magyar színeket képviselő Hugyecz Erik uralta, nem volt olyan pályára menetel, ahol ne ő lett volna a legjobb, így az EMX Open kategóriában megérdemelten hódította el a vasárnapi futamokra a pole pozíciót.

A peresztegi HTS Team hatszoros krosszbajnoka vasárnap sem csökkentett a tempón, de a cseh Martin Michek feljebb kapcsolt egy fokozatot, és komoly ellenállásra kényszerítette a magyarok legjobbját. Hugyecz remek startokat vett, és mindkét futam első felét ő uralta. A szintén hatszoros cseh bajnok és az EMX Open sorozat korábbi győztese viszont jobban bírta a végjátékot, így mindkét futamban Hugyecz előtt végzett.

„Kimotoroztam magamból a maximumot, és bár a tempóm megvolt a győzelemhez, erőben jobban bírta a végét Michek. Nem vagyok csalódott ezzel a második hellyel sem! Nem szégyen jobbtól kikapni, és ma Martin volt jobb. Örültem, hogy hazai közönség előtt képviselhettem Magyarországot egy ilyen rangos eseményen, és örülök annak is, hogy dobogóra állhattam” – összegezte a vasárnapi napot a saját szemszögéből Hugyecz.

A két futam összesítése alapján Martin Michek nyerte meg az EMX Open Európa-bajnokság második állomását Kiskunlacházán, ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Hugyecz a múlt év után újra a dobogó második fokára állhatott fel, de mivel ő nem teljesíti a teljes Eb-kiírást, a bajnoki pontvadászatban nem áll előkelő helyen. A harmadik helyen az ukrán Dimitro Aszmanov végzett.

A felnőttek mellett a juniorok is szerephez jutottak Kiskunlacházán. A 65 köbcentisek küzdelmeit Grósz Gergő nyerte meg, a 85 köbcentiseknél Técsi László Márk diadalmaskodott. Számukra ez a verseny a dél-kelet-európai zóna egyik selejtező állomása volt.


MOTOKROSSZ EB, KISKUNLACHÁZA
VASÁRNAPI FUTAMOK

1. Martin Michek (Csehország, KTM) 50 pont
2. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) 44
3. Dimitro Aszmanov (Ukrajna, KTM) 40
4. Jevgenyij Mihajlov (Oroszország, Husqvarna) 36
5. Petr Bartos (Csehország, KTM) 31

AZ EMX OPEN ÁLLÁSA KÉT FORDULÓ UTÁN
1. Martin Michek 94 pont
2. Jevgenyij Mihajlov 76
3. Dimitro Aszmanov 74
4. Petr Bartos 65
5. Luka Milec (Szlovénia, KTM) 56

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből.

2018.09.21 17:29:12

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Muszáj leszögezni, hogy valószínűleg nem ez volt a sporttörténelem legnagyobb szabálytalansága.

2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS