Motokrossz: Szvoboda csapatbajnok Csehországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 11:02
null
Szvoboda Bence újabb trófeát szerzett
Dalecínben befejeződött a nemzetközi cseh motokrosszbajnokság 2018-as kiírása, az egyéni értékelés mellett egy csapataranyat is begyűjtött hazánk kiemelkedő krosszversenyzője, Szvoboda Bence.
Nem indult álomszerűen Szvoboda Bence (26) idei szezonja. Az áprilisban összeszedett csuklótöréssel az egyéni bajnoki esélyei elszálltak, de elmondható, hogy a nehézségek ellenére kihozta belőle a maximumot. A cseh motokrosszbajnokságban az egyéni küzdelmek lezárulása után már csak a rangos csapatbajnoki cím várt gazdára, amiért háromfős alakulatok küzdöttek meg egymással.

Szvoboda a Buksa/Ados KTM színeit képviselte ezen a viadalon, a cseh Martin Michekkel és a francia Sullivan Jaulinnal kiegészülve. Három kategóriában (MX1, MX2, MX3), körmérkőzés szerűen, mindegyik kategória képviselője egyszer pályára lépett a másik két kategória motorosaival. Szvobodának így a három futamból kettőt kellett teljesítenie ezen a napon. A mezőny egyetlen magyar versenyzője két bravúros második helyezéssel járult hozzá a csapateredményhez.

„Dalecín megint jó volt hozzám. Az idén itt nyertem karrierem első MX1-es versenyét
Csehországban, most meg karrierem első cseh csapatbajnoki címét ünnepelhettem. Úgy
érzem, méltó befejezése volt ez az idei cseh szezonomnak, ahol az MX1-es kategória egyéni
ezüstérme mellé sikerült megszerezni a csapatbajnoki aranyat. Ezen a napon nem az egyéni
teljesítmények voltak a fontosak, ezért nem is kockáztattam a futamgyőzelmet, hiszen a két
második helyezésemmel is fölényesen nyert a csapatunk”
– értékelt a magyar versenyző.

Szvoboda eredménye mellett Michek két első, Jaulin egy harmadik és egy negyedik helyezést dobott be a közösbe, így a legrosszabb eredmény mínuszolása után – a helyezések pontértékeinek összegzésével –, a Buksa/Ados KTM csapat gyűjtötte a legkevesebb pontot, ezen a viadalon pedig az az alakulat győzedelmeskedett, melynek a legkevesebb pont szerepelt a neve mellett. A magyar fiútól már megszokhattuk, hogy mindegyik nemzetközi sikerével újabb komoly mérföldkövet ér el a hazai motokrossz. Ezúttal is így volt, hiszen Szvoboda első magyarként nyert csapatbajnoki címet a cseheknél.

Ezzel a viadallal csak Csehországban befejeződött a motokrossz-szezon, Szvoboda Bence számára viszont még nincs vége teljesen az évnek. Most hétvégén az egyéni magyar értékelés zárul le Gyálon, majd október közepén a magyar csapatverseny lesz Monoron. Az egyéni küzdelmekben itthon sincsenek bajnoki reményei a somogyi fiúnak, viszont a csapatbajnoki titulust még Magyarországon is elhódíthatja idén.

Cseh motokrossz-csapatbajnokság, végeredmény:
1. Buksa/Ados KTM (Michek, Jaulin, Szvoboda), 9 pont
2. HT Group (Sukup, Liska, Kovar), 17 pont
3. BV Racing (Votroubek, Smola, Michalec), 35 pont
4. Hulho - JD Gunnex KTM (Romancik, Cervenka, Weschta), 38 pont
5. SMS Motokrosu Morava (Zereva, Krc, Strachota), 54 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik