MotoGP: Rossi büntetése végleges, az utolsó helyről indul

Vágólapra másolva!
2015.10.25. 13:31
A Yamaha csapat valóban fellebbezett a döntés ellen, de el is utasították azt, így Valentino Rossi biztosan az utolsó helyről rajtol Valenciában, a gyorsaságimotoros-világbajnokság utolsó nagydíján.
Mike Webb, versenyigazgató nem árult el részleteket a meghallgatásról, de annyit elmondott, hogy Márquez állítása szerint a saját versenyét futotta, és nem állt szándékában Rossi futamát zavarni.

Rossi természetesen másként élte meg a dolgot, szerinte Márquez igenis szándékosan lassította őt.

„Ha így is történt, az még nem ellentétes a szabályokkal – mondta Webb. – Valentino reakciója azonban szabályellenes. Felelőtlen motorozás volt, ami esést okozott. Mi szándékos ütközésnek láttuk, ő azt állította, hogy nem akarta, hogy Márquez elessen, csak a pálya külső ívére akarta kényszeríteni.”

Rossi egyébként a sajtónak is úgy nyilatkozott, hogy azután csúszott le a lábtartóról, miután Márquez nekiütközött, a versenyigazgatóság azonban a rendelkezésre álló felvételek alapján nem tudta eldönteni, hogy így történt-e vagy szándékosan rúgott oda.

Az mondjuk beszédes, hogy a térde kifele mozdul, vagy szinte egyből vissza a tankhoz, márpedig, ha a lábtartót „veszíti el” az ember, akkor lefele mozdul a láb.

A döntést egyébként hárman hozták meg, Mike Webb versenyigazgató, Franco Uncini, a sorozat biztonsági felügyelője és Javier Alonso, a Dorna ügyvezető igazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik