HIRDETÉS
HIRDETÉS
KOVÁCS NIKOLETT 2018.05.20 12:48 Frissítve: 2018.05.20 13:32

Moto3: utolsó körös dráma döntött a Francia Nagydíjon

Egy újabb izgalmas Moto3-as futamon vagyunk túl, a gyorsaságimotoros-világbajnokság Francia Nagydíja büntetésekkel, esésekkel és hatalmas drámákkal megfűszerezett versenyt hozott, amelynek végén Albert Arenas örülhetett.

HIRDETÉS

 

Egészen a 22 körös verseny utolsó körének kétharmadáig úgy tűnt, hogy a bajnokságban is élen álló Marco Bezzecchi és Jorge Martín között dőlhet majd el a küzdelem. Martín gyakorlatilag az összes kanyarban gyorsabb volt, de hiába előzte meg rengetegszer az olaszt, Bezzecchi nagyon jól „garázdálkodott” motorja erejével. Ahogy azt tegnap Martín is elmondta, a KTM fejlesztett a blokkon és a kipufogón, és sokkal gyorsabbak lettek a motorok, ami nagyon megnehezítette a Hondás versenyző dolgát.

Az utolsó kör végén még egy tízfős boly volt harcban az első pozíciókért, egészen addig, amíg Enea Bastianini el nem csúszott a célra fordítóban. A mögötte motorozó Jakub Kornfeilnek esélye sem volt reagálni, átugratott Bastianini motorján és hihetetlen kaszkadőrmutatvány után a sóderágyba érkezve valahogy talpon tudott maradni.

 


(Fotó: motogp.com)

 

Ekkor még azt hittük, a verseny pillatanát láthattuk – de nem így lett.

Az esés után szétszakadt az élmezőny, a vezető boly Bezzecchi, Martín és utóbbi csapattársa, Fabio Di Giannantonio triójára olvadt. Mindenki Martín támadását várta Bezzecchivel szemben, de ehelyett Di Giannantonio előzte meg csapattársát, majd az utolsó előtti kanyarban a vezetést is átvette. Egy pillanattal később Bezzecchi alatt megindult a motor hátulja, aminek hatalmas high slide esés lett a vége, és ennek Martín is az áldozatául esett, hiszen esélye sem volt elkerülni az ütközést.

Bukás az utolsó kanyarban (Fotó: motogp.com)

A 19 éves Di Giannantonio élete első világbajnoki futamgyőzelmének örülhetett, de nem sokáig. Mire visszaért a bokszba, kiderült, hogy három másodperces büntetést kapott (így végül negyedik lett), amiért néhány körrel korábban levágta a kilences kanyart és ezzel előnyhöz is jutott. Erre mondják, hogy mennyből a pokolba...

De nem ő volt az egyedüli, akit megbüntettek. Már a futam felénél tudni lehetett, hogy Jakub Kornfeil 1.3, Niccoló Antonelli pedig 1.8 másodperces büntetést kap majd a futam végén. Antonelli így csak átmeneti vendég volt a parc fermében, a harmadik helyet végül Marcos Ramírez örökölte meg, aki Jérez után másodjára állhatott fel a dobogóra.

A győzelem végül Albert Arenas ölébe hullott, a második pedig Andrea Migno lett. Csodás végkifejlet ez az Ángel Nieto Team Moto3-csapatnak: dupla pódium, Arenas első top3-as finise, ráadásul rögtön egy első hely.

A világbajnoki összetett állás is átrendeződött ezzel. Bezzecchi az élen maradt, mögötte Di Giannantonio, Canet és Martín most a sorrend. Aron Canet nagyot mentett ma, hiszen a büntetése után a mezőny végéről rajtolva nyolcadik lett.

GYORSASÁGIMOTOROS-VB, FRANCIA NAGYDÍJ
MOTO3, A FUTAM VÉGEREDMÉNYE

1. Albert Arenas (spanyol, KTM)
2. Andrea Migno (olasz, KTM) +0.160
3. Marcos Ramírez (spanyol, KTM) +0.709

A vb-pontverseny állása: 1. Marco Bezzecchi (olasz, KTM) 63 pont, 2. Fabio Di Giannantonio (olsz, Honda) 59, 3. Arón Canet (spanyol, Honda ) 56

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.24 16:46:37

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A Nissan bevezette a Technológia Bajnokai limitált kiadást a kategóriateremtő Nissan Qashqai crossoverből. (x)

2018.09.21 17:29:12

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Muszáj leszögezni, hogy valószínűleg nem ez volt a sporttörténelem legnagyobb szabálytalansága.

2018.09.03 21:59:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

ALAPVONAL. Milyen lenne az ideális női F1-es pilóta? Legyen gyors, elszánt, kőkemény küzdő, utáljon veszíteni, tudjon nyilatkozni, és ami a férfiak esetében nem szempont: ne nézzen ki úgy, mint a Notre Dame-i toronyőr, de az sem baj, ha inkább Claudia Schifferre vagy Naomi Campbellre hasonlít.

2018.08.28 18:24:27

Egyéb autó-motor CSERHÁTI ZOLTÁN (ISCHGL)

Fura „rovar” az osztrák szerpentineken – megnézhettük, mit tud a motor, amiről a legtöbbet beszélnek 2018-ban.

2018.08.10 09:04:25

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Győzelem! Mi más?! Ez a Minivel száguldó Nani Roma célja a veszprémi tereprali világkupán.

HIRDETÉS
HIRDETÉS