Formula E: Sims újabb pole pozíciót szerzett Szaúd-Arábiában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.23. 10:24
Alexander Sims szerezte meg a pole pozíciót a Formula E 2019–2020-as idényének második szaúd-arábiai időmérőjén. Mögötte Sébastien Buemi és Lucas di Grassi zárt. A versenyt 13 óra 5 perckor rendezik meg Rijádban.

Épphogy kezdetét vette a Formula E 2019–2020-as idénye, azonnal folytatódik a sorozat, ugyanis Szaúd-Arábiában – a londoni záró hétvégéhez hasonlóan – két versenyt is rendeznek. Az első időmérőn Alexander Sims szerzett pole pozíciót, míg a csütörtöki futamon Sam Bird örülhetett, a Virgin brit pilótája így 26 ponttal a bajnokság élére állt. Formula E 2019–2020-as idénye, azonnal folytatódik a sorozat, ugyanis Szaúd-Arábiában – a londoni záró hétvégéhez hasonlóan – két versenyt is rendeznek. Az első időmérőn Alexander Sims szerzett pole pozíciót, míg a csütörtöki futamon Sam Bird örülhetett, a Virgin brit pilótája így 26 ponttal a bajnokság élére állt.

A Formula E-ben a vb-állás kifejezetten fontos szerepet játszik a hétvégék menetében is, hiszen a kvalifikáción a bajnoki pontverseny sorrendjében osztják fel 4 csoportra a résztvevőket. A mostani 24 fős mezőny tehát 6 fős csoportokra bomlik, és 6 perc áll valamennyi csoport rendelkezésére, hogy gyors kört teljesítsen. Az egyes csoportokban élen végzők egyaránt 1 ponttal gazdagodnak, míg összességében a 6 leggyorsabb kört elérő pilóta megy tovább az úgynevezett superpole-ért, melynek megszerzése további 3 pontot jelent.

Az első csoportban Sam Bird, André Lotterer, Stoffel Vandoorne, Oliver Rowland, Robin Frijns és Nyck de Vries csapott össze. s az élen Bird végzett 1:12.007-tel. A Virgin britje 146 ezreddel zárt Vandoorne előtt, míg a hatodik De Vries 1.4 másodpercet kapott.

A második csoportbanSims, Edoardo Mortara, Jérome d'Ambrosio, Mitch Evans, Felipe Massa, valamint Pascal Wehrlein következett, és D'Ambrosio bizonyult a leggyorsabbnak, méghozzá 1:11.835-ös körrel.

A harmadik csoportban Lucas di Grassi, António Félix da Costa, Oliver Turvey, James Calado, Neel Jani és Maximilan Günther érkezett, majd a DS Techeetah portugál versenyzője hozta össze a leggyorsabb kört, s 1:11.418-as idejével az összesített lista élére is állt.

A negyedik csoportban Brendon Hartley, Ma Csing-hua, Sébstien Buemi, Daniel Abt, Nico Müller és Jean-Éric Vergne csapott össze. A legjobb időt Buemi szállította, így ő kapta az egy pontot, s az ideje elég is volt az utolsó szakaszhoz.

A superpole-ért végül Di Grassi, António Félix de Costa, Evans, Buemi, Sims és D'Ambrosio szállhatott harcba, a pole pozíciót pedig a csütörtöki időmérőn is leggyorsabb Sims szerezte meg, azaz a 2019–2020-as idény második versenyén is ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását Rijádban.

A versenyt 13.05-kor rendezik meg.

FORMULA E
RIJÁD, 2. IDŐMÉRŐ
Alexander Sims (brit, BMW Andretti)
Sébastien Buemi (svájci, Nissan e.dams) +0.220
Lucas di Grassi (brazil, Audi Sport) +0.308
Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) +0.453
Jérome d'Ambrosio (belga, Mahindra) +0.612
António Félix da Costa (portugál, GEOX Dragon) +2.041

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik