Autósport: Kiss a mezőny első harmadában zárta a GP3-as tesztet

Vágólapra másolva!
2011.04.01. 15:55
Címkék
A héten újabb tesztelésen jutott túl Kiss Pál Tamás. A GP3-as gyorsasági autóverseny-sorozatban szereplő francia Tech 1-istálló 19 éves magyar pilótája az angliai Silverstone-ban száguldó 30 fős mezőny közepén autózott a három nap során, s az utolsó délutánon érte el az összesítésbeli legjobb helyezését, amikor 8. lett.

„Az utolsó nap délutánján örömmel láttam a nevem a legjobb három között. A még jobb tapadás és a még jobb köridők érdekében állítottunk az autón. Rövid időre visszaestem a kilencedik helyre, ám maradt elég új gumim, így minden boxkiállásnál új abroncsokkal mehettem vissza a pályára. Ennek köszönhetően sokáig a második és az ötödik hely között álltam. Az utolsó negyedórában visszacsúsztam a nyolcadik pozícióba – fogalmazott Kiss Pál Tamás, aki az első napot a 24., a másodikat pedig a 14. helyen zárta. – Még rengeteg és kemény munka vár ránk, de úgy gondolom, hogy az első komoly lépést sikerült megtennünk.”

A következő GP3-as hivatalos tesztre április 12. és 14. között Barcelonában kerül sor. A bajnokság május első hétvégéjén kezdődik Isztambulban, s a futamokat a Formula–1-es világbajnokság európai nagydíjainak betétversenyeiként (kivéve Monte-Carlót) rendezik meg. A mezőny július végén a Hungaroringre is ellátogat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik