MTI 2014.04.29 16:50 Frissítve: 2015.03.26 13:04

Autósport: Coulthard, Ricciardo és Loeb az idei Nagy Futamon

A tavalyinál színesebb és hosszabb programmal várja az érdeklődőket csütörtökön Budapest belvárosában a Nagy Futam II elnevezésű autó- és motorsport-, valamint légi bemutató. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Gyulay Zsolt, a szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, több százezer nézőt várnak a rendezvényre, amely a tavalyinál jóval színvonalasabb műsort nyújt majd.

Az esemény magyar főszereplői (Fotó: Czerkl Gábor)

 

„Ahogyan az előző évben, úgy az idén is szeretnénk bebizonyítani, hogy a versenypályán kívül is tudunk rangos nemzetközi eseményt rendezni” – tette hozzá Gyulay, kijelentvén, a célok változatlanok: közelebb akarják vinni a technikai sportokat a közönséghez, valamint népszerűsíteni akarják a Formula–1-es Magyar Nagydíjat, amelynek jövője 2021-ig biztosított a Hungaroringen.

Gerstl Péter, a Hungaroring Sport Zrt. nemzetközi alelnöke azt mondta, a tavalyihoz képest változtattak a helyszíneken, ezúttal a pesti és a budai alsó rakpartok Lánchíd és Margit híd közötti szakaszai, valamint a Clark Ádám tér és a Széchenyi tér is szerepel az útvonalban.

Az eseményt 11 órakor Bessenyei Péter műrepülő-világbajnok bemutatója nyitja meg. A légi parádé 13 óráig tart, 14 órától 17 óráig pedig autós és motoros bemutatóra kerül sor, benne a Formula–1-es Red Bull istálló show-műsorával. A 2011-es Red Bull versenyautókat David Coulthard korábbi és Daniel Ricciardo jelenlegi F1-es pilóta vezeti majd a budai alsó rakpart–Halász utca–Jégverem utca–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi tér-pesti alsó rakpart útvonalon.

Gyulay Zsolt: A pálya mellé szeretnénk csábítani a szurkókat

Szabó László Zsolt, az eseményt közvetítő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója azt mondta, 28 kamerával és négy közvetítőkocsival sugározzák a parádét az M1 és a Duna World csatornán, a műsor elkészítésében több mint százan működnek majd közre.

A magyar autóversenyzők közül Baumgartner Zsolt korábbi F1-es pilóta egy együléses Renault-versenyautóval tart majd bemutatót, de teljesíti az útvonalat Honda Civicjével a túraautó-világbajnokság (WTCC) hétvégi, mogyoródi futamára készülő Michelisz Norbert, az AutoGP-sorozatban szereplő Kiss Pál Tamás, a kamion Európa-bajnokság mezőnyében érdekelt OXXO Energy Truck Race Team két versenyzője, Kiss Norbert és Major Benedek, valamint motorkerékpárokkal a gyorsaságimotoros-vb 125 kcm-es kategóriájának 2007-es győztese, Talmácsi Gábor és tanítványai is.

A külföldi sztárok közül a kilencszeres rali-világbajnok francia, Sebastien Loeb WTCC-s Citroënjével, Timo Glock pedig a német túraautó-bajnokságban (DTM) vezetett BMW-jével száguld majd Budapest utcáin.

2020.10.16 16:53:52

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az, hogy ebből a kis faluból kilépve értem el sikert, még inkább felértékeli az egész történetet.”

2020.10.09 09:40:30

Egyéb autó-motor HOLMÁR ZOLTÁN

Kállay Miklós miniszterelnökként és túraautó-versenyzőként is biztos kézzel fogta a kormányt.

2020.10.09 11:29:56

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A magyar versenyző Szlovákiában visszatér a rajtrácsra, és címvédőként a dobogós helyekért akar küzdeni.

2020.09.01 16:31:29

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2020.08.17 19:59:32

Egyéb autó-motor MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az úszás példát mutatott arra, hogy talpra lehet állni, nem önmegvalósításra törekvő klasszis edzőkkel és klasszis versenyzőkkel. … Úgy jó, ha a múlt nem nosztalgiát szül, hanem tanulságot.