HIRDETÉS
TÓTH ANITA (MOSZKVA) 2011.07.10 00:17 Frissítve: 2015.03.04 01:37

A Vörös térről rajtolt el a Selyemút-rali népes mezőnye

A Vörös tér ünneplőbe öltözött, s helyi idő szerint este kilencre már nemcsak a Vaszilij Blazsennij székesegyház jellegzetes, hagyma formájú kupolái miatt volt színes és érdekes a tér, hanem az épület előtt felsorakozó 95 versenyautó és 35 versenykamion okán is.

A látványos rajtceremónia után rengetegen érdeklődtek

A mezőny első felének még az időjárás is megkegyelmezett: a méltó felvezetés (koncertek, homokkép-festők, zászlók felvonulása) után száraz időben kezdődhetett el a fő attrakció, a Selyemút-rali ünnepélyes rajtceremóniája.

Az első felvonásban indult a Szalay, Bunkoczi páros
A tér közepén felállított rajtdobogóra egyenként gurultak fel a tereprali nagymenői: elsőként 100-as rajtszámmal a kilencszeres Dakar-győztes Stéphane Peterhansel, majd húsz perccel később 110-essel, de még az első felvonásban a Szalay Balázs, Bunkoczi László páros.

A magyarok nagy tapsot kaptak (s a pódiumon, a reflektorok fényében még feltűnőbb volt, milyen szép lett a vadonatúj, „magyaros" festésű Opel Antara), majd következhetett a kötelező 16 kilométer a városban. Ugyanis nem fért be minden érdeklődő a Vörös térre, a felüljárókon is lógtak az emberek, mind látni akarták a versenyzőket. Ráadásul Szalayékra fokozott figyelem irányult, hiszen ők közvetlenül a helyi kedvenc, Kamaz-csapat előtt indultak.

„Látványos volt a rajtceremónia, a Vörös tér pedig még mindig gyönyörű, de ha az igazságra kíváncsi, azt mondanám, már alig várom, hogy vasárnap reggel legyen és ténylegesen elrajtolhassunk" – mondta Szalay Balázs, aki először áll rajthoz a Selyemút-ralin, de a 4000 kilométeres versenytáv nem lesz szokatlan számára, hiszen a Dakar-ralikon hozzászokhatott az „erőltetett menethez".

Hozzá hasonlóan tapasztalatlan az orosz versennyel kapcsolatban a mezőny másik magyar indulója, a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás kamionos trió, de a fiúkat nem is ez izgatja igazán, hanem hogy elég magasra tették nekik a mércét, hiszen a komplett Dakar-élmezőny ott volt a rajtnál. No de nem baj, azért vannak a kihívások, hogy megpróbáljunk nekik megfelelni.

S ez mindkét magyar ugyanígy látja.

2019.02.16 23:07:10

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

„Számomra egy szép kihívás bebizonyítani, hogy ebben a korban is lehet valaki versenyképes.”

2018.11.15 13:12:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Európa legnépszerűbb crossoveréhez teljesen új benzines hajtásláncok érkeztek. (x)

2018.11.11 23:41:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Az utolsó métereken dőlt el a futamgyőzelem és az abszolút bajnoki cím sorsa a nyíregyházi idényzárón.

2018.10.25 13:13:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Ez a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot (x).

2018.10.25 17:16:50

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Magas felszereltségű különleges kiadást dobott piacra a Nissan. (X)