Parasport: az Európai Parlamentbe készül Szekeres Pál

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 22:53
Fotó: Koncz Márton
A Fidesz-KDNP jelöltjeként a vívóként olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok Szekeres Pál is indul az idei európai parlamenti választáson.

 

Mint a Magyar Nemzet megírta, Szekeres Pált is indítják a 2024-es európai parlamenti választáson. Az olimpiai bronzérmes, háromszoros paralimpiai bajnok tőr- és kardvívó a Fidesz-KDNP listáján a biztos befutónak számító hatodik helyen szerepel.

Szekeres Pál az első sportoló, aki mind olimpián, mind paralimpián érmet nyert. Több kormányzati cikluson keresztül miniszteri biztosként és helyettes államtitkárként segítette a kormányzat munkáját a sport és a szociális ügyek területén. Sportolói pályafutása után sportvezetőként kezdett dolgozni, 2016 óta a Nemzetközi Kerekesszékes és Amputált Sportok Szövetsége (IWAS) kerekesszékes vívó bizottságának elnökeként fontos tisztséget tölt be a szervezetben.

A Fidesz-KDNP listájának vezetője Deutsch Tamás, az MTK és a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. A listáról lekerült a jelenleg EP-képviselő Kósa Ádám, aki a Siketek Nemzetközi Sportbizottságának elnökeként az egyik legfontosabb nemzetközi sportdiplomáciai tisztséget betöltő magyar sportvezetőként dolgozik a jövőben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik