Cselgáncs Eb: Pupp és Pongrácz is a bronzért küzdhet

Vágólapra másolva!
2024.04.25. 16:04
Pupp Réka a bronzéremért küzdhet az Európa-bajnokságon (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Pongrácz Bence és Pupp Réka is a bronzéremért küzdhet a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.

A nemzetközi szövetség eredményközlője szerint az 52 kilóban olimpiai kvótás helyen álló, 2021-ben Eb-harmadik Pupp Réka az elődöntőben Odette Giuffridával csapott össze, akivel 1–3-ra állt a győzelmi mérlege. Az olasz kiválóság olimpiai ezüst- és bronzéremmel is büszkélkedhet, emellett világbajnoki harmadiknak és Európa-bajnoknak is mondhatja magát.

A tokiói olimpia bronzmeccsének „visszavágóján” a négyperces alapidő nem hozott értékelt akciót, a hosszabbításból pedig egy perc telt el, amikor Giuffrida egy horogdobásra ippont kapott, és nyert. A harmadik helyért az Atomerőmű SE 27 éves sportolója az azeri Aydan Valiyevával száll szembe.

A 17 órakor kezdődő délutáni program másik magyar érdekeltségű mérkőzésén a 66 kilós Pongrácz Bence a spanyol Alberto Gaitero Martínnal találkozik a bronzéremért. A magyar versenyző előtte a bronzéremig tartó vigaszágon elsőként az ukrán Bogdan Jadovval mérkőzött, és két vazaarival győzött. 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik