Vívás: Szatmári a nyolcaddöntőben búcsúzott Padovában

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.03.02. 15:51
Szatmári András a 16 között búcsúzott (Fotó: Földi Imre, archív)
Négy magyar kardozó köthetett be szombaton a 64 között a padovai férfi kard világkupa-viadalon. Szilágyi Áron már az első körben búcsúzott, Gémesi Csanád és Rabb Krisztián a 32 között esett ki, míg Szatmári András számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

Szatmári András jutott a legmesszebbre a mieink közül szombaton a férfi kardozók padovai világkupaversenyén, ám nem biztos, hogy Gárdos Gábor tanítványa túlságosan elégedetten zárta az egyéni küzdelmeket, hiszen a két nyert asszója során is akadtak nehézségei, a nyolcaddöntőben pedig az egyiptomi Ziad Elsziszi egyértelműen jobbnak bizonyult, még ha a meccs hajrájában azért Szatmári villantott is néhányat – ezzel csak szorosabbá tudta tenni a végét.

Ami a többieket illeti: a legkellemetlenebb meglepetés számunkra nyilvánvalóan Szilágyi Áron korai búcsúja volt, háromszoros olimpiai bajnokunk magabiztosan vezetett a fiatal olasz Daniele Franciosa ellen, ám aztán fordult a kocka, no meg az eredmény is, s bár ebben közrejátszott néhány vitatható bírói ítélet is, kár ezen bosszankodni túl sokáig – egyfelől mert vasárnap fontos csapatverseny vár a mieinkre, másfelől pedig Szilágyi nyert már egy rakat érmet az elmúlt években, egy kisiklás bőven belefér.

Gémesi Csanád és Rabb Krisztián az első megnyert asszó után a másodikat már elveszítette, ám figyelemre méltó a korábbi ifjúsági olimpiai bajnok teljesítménye, s az, hogy Rabb egyre stabilabban hozza a főtáblára jutást, és ott is képes asszókat nyerni.

VILÁGKUPAVERSENY, PADOVA
Kard. Férfiak. Egyéni. A 32 közé jutásért: Szatmári–Ursachi (román) 15:11, Gémesi Cs.–Kindler (német) 15:8, Rabb–Lo Ho Tin (hongkongi) 15:5, Franciosa (olasz)–Szilágyi 15:13. A 16 közé jutásért: Szatmári–J-P. Patrice (francia) 15:13, Srinualnad (thaiföldi)–Gémesi Cs. 15:12, S. Patrice (francia)–Rabb 15:7. Nyolcaddöntő: Elsziszi (egyiptomi)–Szatmári 15:12

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik