Asztalitenisz Grand Smash: Madarász Dóra öt meccslabdáról veszítve esett ki Szingapúrban

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 13:00
Madarász Dóra számára egyesben véget ért a Grand Smash, de vegyes párosban Ecseki Nándor oldalán még asztalhoz áll Szingapúrban (Fotó: WTT)
Nagy esélyt szalasztott el Madarász Dóra a Szingapúrban zajló Grand Smash második napján, ugyanis a kvalifikáció második körében 2:1-es vezetésnél öt meccslabdája is volt az ukrán Margarita Peszocka ellen, végül mégis vesztesként hagyta el az asztalt.

A szingapúri Grand Smash selejtezőjének második napján egy magyar érdekeltségű mérkőzésre került sor: Madarász Dóra (világranglista-89.) Margarita Peszocka (79.) ellen állt asztalhoz. Az ukrán, Madarászhoz hasonlóan a mezőny rutinosabb játékosai közé tartozik, a mieink évtizedes vetélytársa, 32 éves, s egyesben négy Európa-bajnoki érme is van, 2009-ben és 2018-ben ezüst-, 2011-ben és 2020-ban bronzérmes lett, emellett 2015-ben csapatban is a harmadik helyen zárt.

Persze a 30 esztendős Madarásznak is van „múltja”, a kontinenstornákról négy bronzérmet őriz, kétszer párosban (2012, 2016), kétszer csapatban (2011, 2019) állhatott fel a dobogó legalsó fokára. A WTT-sorozatban ezt megelőzően ötször találkoztak, ebből négyszer Peszocka győzött, szóval mindent egybevéve kiélezett meccsre volt kilátás, s hajszálnyival talán az ukrán tűnt esélyesebbnek. Madarász azonban nem a múlttal, az egymás elleni mérleggel foglalkozott, s jól tette: nagyszerűen kezdett, az első játszmát simán, a másodikat 9:7-es hátrányból fordítva nyerte meg, majd kisebb megingás után a negyedikben látványos labdameneteket megnyerve közel került a győzelemhez, öt meccslabdája is volt, ám az ukrán mindet hárította, s egyenlített. A lélektani előny ezen a ponton már Peszockánál volt, s ő élt is a lehetőséggel, s végül 3:2-re megnyerte az összecsapást.

A szervezők közben elkészítették a vasárnap rajtoló főtáblás küzdelmek sorsolását – a legjobbak között két párosunk egészen biztosan érdekelt. A 9. helyen kiemelt Ecseki Nándor, Majoros Bence duó ellenfele a 16 közé jutásért az angol Paul Drinkhall, Liam Pitchford kettős lesz, győzelem esetén pedig a nyolcaddöntőben a kínai Ma Lung, Lin Kao-jüan duó következik. Az olimpiai kvótáért küzdő, 10. helyen rangsorolt Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk az első fordulóban a szerb Dimitrije Levajac, Izabela Lupulesku egységgel meccsel, azt követően pedig a hongkongi Vong Csün-ting, Tu Hoj-kem kooperáció vár a mieinkre.

Egyesben Madarász kiesése után már csak Póta Georginának (83.) szurkolhatunk, a selejtező második fordulójában, szombaton magyar idő szerint reggel 7.05-kor a szerb Andrea Todorovics (136.) lesz az ellenfele.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
NŐI EGYES
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Peszocka (ukrán)–Madarász Dóra 3:2 (–5, –9, 2, 14, 7)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik