Vívás: Muhari Eszter harmadik a barcelonai vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.02.10. 17:35
Muhari Eszter (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Kun Anna és Muhari Eszter lépett pástra a főtáblán a magyarok közül a női párbajtőrözők barcelonai világkupaversenyén – Muhari egészen az elődöntőig menetelt, ott kikapott dél-koreai ellenfelétől, így bronzérmet szerzett.

 

Két legjobbunk, Kun Anna és Muhari Eszter köthetett csak be a női párbajtőrözők barcelonai vk-viadalán a 64 között, a pénteki selejtezőből egyedül Muhari jutott a főtáblára, Kun pedig a világranglista harmadik helyezettjeként, vagyis kiemeltként csak szombaton kapcsolódott be a küzdelembe.

Plásztán Attila tanítványa az első, sikerrel megvívott asszója után a másodikban sajnos kikapott, így Muhari egyedüli magyarként maradt talpon – és a páston, ráadásul a 16 közé jutásért nagy skalpot fogott, és vissza is vágott a világranglista másodikjának a január végi, dohai GP-viadalon elszenvedett vereségért. Ott Muhari Eszter egyetlen tussal kikapott a francia Marie-Florence Candassamytől, szombaton Barcelonában azonban nyert, s innentől „repült” előre, egészen a legjobb négyig.

Ott a dél-koreai Szong Sze Ra megállította ugyan: Muhari Eszter bronzérmet szerzett.

VILÁGKUPAVERSENY, BARCELONA
Párbajtőr. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért: Muhari–Moschlin (svájci) 15:12, Kun–Hecht (izraeli) 15:9. A 16 közé jutásért: Muhari–Candassamy (francia) 15:12, Rembi (francia)–Kun 15:6. Nyolcaddöntő: Muhari–Rizzi (olasz) 12:11. Negyeddöntő: Muhari–Krivicka (ukrán) 15:6. Elődöntő: Szong Sze Ra (dél-koreai)–Muhari 15:7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik