Vívás: bronzérmes női kardcsapatunk a limai vk-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 22:29
Pusztai Lizáék a harmadik helyen zártak Limában (fotó: Földi Imre, archív)
Harmadik lett női csapatunk a kardozók limai világkupa-viadalán, ezzel megerősítette kvótás helyét a kvalifikációs rangsorban.

 

Nagyszerűen indult, és tulajdonképpen úgy is folytatódott – egyetlen meccset leszámítva.

A Battai Sugár Katinka, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételben felálló női kardcsapatunk a nyolcaddöntőben simán lelépte Algériát, és a négy közé jutás sem jelentett különösebb gondot.

A nap egyetlen vereségét a franciák elleni elődöntő hozta, a gallok nagyon összekapták magukat a mieink ellen (nem csoda, hiszen 2022-ben és 2023-ban is kikaptak Pusztaiéktól a vb-döntőben), így nem volt kérdés, hogy ők jutnak ezúttal a fináléba – érdekesen alakult a másik ág, merthogy a négy közé bejutottak a bolgárok is, és egyetlen tussal maradtak le a döntőről. Emiatt volt is nagy reklamálás, meg visítozás, és benne volt az is a pakliban, hogy a bolgárokat a dac tovább erősíti a bronzmérkőzésen.

Nem így történt.

Ugyan az asszó középső harmadának a végén volt egy kisebb hullámvölgy, az elődöntőben a ritmust nem találó Pusztai hatalmasat ment harmadik asszójában (is), a döntőben befejező emberként pástra küldött Battai feladata csak az lehetett, hogy 40:39-ről befejezze a meccset: 5:3-mal meg is tette ezt, így világbajnokaink Limából a bronzérmet hozhatják haza.

VILÁGKUPAVERSENY, LIMA
Kard. Nők. Csapat. Nyolcaddöntő: Magyarország–Algéria 45:25 (Szűcs +9, Battai +6, Pusztai +5). Negyeddöntő: Magyarország–Egyesült Államok 45:40 (Battai +6, Szűcs +1, Pusztai –2). Elődöntő: Franciaország–Magyarország 45:35 (Battai +2, Szűcs –4, Pusztai –8). A 3. helyért: Magyarország–Bulgária (Pusztai +9, Szűcs 2, Battai – 2, Katona –6)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik