Ismét lesz teqballvilágkupa Budapesten

Vágólapra másolva!
2024.02.15. 13:43
2023-as esztergomi torna után, ezúttal ismét Budapesten lesz teqball világkupa (Fotó: Facebook/Magyar Teqball Szövetség)
Címkék
Ismét lesz teqballvilágkupa Budapesten – derül ki a nemzetközi szövetség (FITEQ) 2024-es versenynaptárából.

Tavaly Esztergom adott otthon az I. Teq Fesztiválnak, így a fővárosiak egy év kihagyás után szurkolhatnak ismételten a hungarikum sportág legjobbjainak. Két éve a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban volt a European Teqball Tour-viadal, amelyen részt vett a sportág nagykövete, az aranylabdás és világbajnok Ronaldinho is - írta a nemzetközi szövetség.

Az idei helyszínt és az időpontot később jelentik be. Az elmúlt évtized sikereinek köszönhetően az év első, kiemelt versenye Madridban a FITEQ 250. eseménye lesz, míg a nyár második felében Csingtaóba, Kínába tér vissza a rendezvény. A Teqball World Series mindegyik állomásán 30 ezer dollár pénzdíjat osztanak ki és öt kategóriában rendeznek mérkőzéseket: női és férfi egyéniben, valamint női, férfi és vegyes párosban.

„Az elmúlt évtized kemény és szisztematikus munkája sohasem látott eredményeket hozott 2023-ban, hiszen a rengeteg remekül sikerült eseményünk mellett a sportág első, Európán kívüli világbajnokságát is megrendezhettük Thaiföld fővárosában, Bangkokban” – emeli ki az eredményeket Felegyi Gábor, a FITEQ Event & Commercial igazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik