Vitorlázás: az arany csoportban folytatják a Vadnai testvérek az ILCA-vb-n

Vágólapra másolva!
2024.01.28. 11:41
(Fotó: Facebook/Vadnai Jonatán, archív)
Vadnai Jonatán a kilencedik, testvére, Benjamin pedig a 36. helyen zárta a hat futamból álló kvalifikációs sorozatot a vitorlázó ILCA 7-es (korábbi Laser) hajóosztály világbajnokságán Adelaide-ben, így hétfőtől mindketten a legjobbakat felvonultató arany csoportban folytatják majd a viadalt.

 

A hazai szövetség weboldalán olvasható beszámoló szerint vasárnap az ötödik és hatodik kvalifikációs futamon Vadnai Jonatán előbb fekete zászlós rajtbüntetést kapott – de ezt az eredményei közül kiejthette –, majd pedig másodikként végzett, így jutott kilencedikként tovább. Fivére, a kétszeres olimpikon Benjamin előbb 30. lett, a következő futamon viszont ötödikként futott be, így áll a 36. pozícióban. A hunsail.hu kiemelte, a tavalyi vb-n 19. helyével Magyarországnak párizsi kvótát szerző Vadnai Jonatán csupán 14 pontra van a dobogótól és öt pontra a negyedik helytől, a mezőny pedig kifejezetten szoros versenyt produkál.

Az élen az olimpiai és világbajnok ausztrál Matt Wearn áll.

Hétfőtől a döntőkkel már az arany, az ezüst és a bronz csoportban folytatódik a küzdelem az egyszemélyes olimpiai hajóosztályban. Szerdán a tervek szerint az első tíz helyen álló versenyzők éremfutamon, a többiek zárófutamon vesznek részt.

A Vadnai testvérek számára a világbajnokság válogató is az ötkarikás játékokra. Rióban és Tokióban Benjamin indulhatott, de az elmúlt időszakban Jonatán mutatott jobb formát, többek között negyedik lett a 2022-es Európa-bajnokságon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik