Darts: Tényleg nem tudom, mi történt velem – Van Gerwen

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.04. 16:40
null
Michael van Gerwen nem érti, mi vezetett a rossz játékához (Fotó: Getty Images)
Az Alexandra Palace-ban rendezett dartsvilágbajnokságtól meglepetésre a negyeddöntőben búcsúzó Michael van Gerwen kiesése után először adott interjút. Még mindig nem érti, mi történt pontosan Scott Williams ellen, de megpróbál tanulni a mérkőzésből.

 

Ahogyan arról hírt adtunk, január 1-jén a negyeddöntőben az angol Scott Williams fordulatos meccsen 5:3-ra legyőzte a holland Michael van Gerwent. A világranglistán második holland formája távol állt a tőle megszokottól, mindössze 93.41-es átlagon dobott és a kiszállózása is 30 százalék alatt maradt. A háromszoros világbajnok még mindig nem érti, mi történt pontosan a színpadon.

„Le voltam sújtva. Másfél napig kerestem magyarázatot a teljesítményemre, de nem tudok rájönni. Beszéltem Vincent Van der Voorttal (a világranglista 53. helyezettje – a szerk.), neki is el kellett mondanom, hogy tényleg nem tudom, mi történt velem. Egyre gyakrabban fordul elő, több döntőt buktam el így 2023-ban” – idézte Michael van Gerwent a dartsnews.com.

A klasszis abban bízik, hogy tanul a kieséséből: „Ez talán a fejembe száll, és összetör kicsit. Alapesetben amikor jó formában vagyok, mint ezen a vébén, akkor nem történhet sokminden velem. Ez az, amin gondolkoznom kell. Szóval nem tudom, mi történt, de komolyan kell vennem.”

A nemzetközi sajtóban több pletyka keringett arról, mi lehetett Van Gerwen rossz teljesítményének oka. A játékos mindahányat cáfolta: „Semmi nem befolyásolta a játékomat azok közül, amik elhangoztak vagy amiről írtak. Nagyon könnyű lenne mindenféle kifogást keresni, de az emberek tudják, hogy én nem vagyok ilyen típus. Egész egyszerűen annyi történt, hogy nem úgy játszottam, ahogyan kellett volna.”

DARTSPDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
NEGYEDDÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland, 2., 93.41)–Scott Williams (angol, 96.32) 3:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik