Darts-vb: Bunting újabb 100 feletti átlaggal hangolt Van Gerwenre

Vágólapra másolva!
2023.12.28. 17:18
null
Stephen Bunting öröme (Fotó: Getty Images)
A Londonban zajló PDC darts-vb-n elsőként Stephen Bunting nyert meg két mérkőzést is 100-as körátlag felett, az angol következő riválisa Michael van Gerwen lesz, a háromszoros bajnok holland ellen lehet keresnivalója ilyen teljesítménnyel. Joe Cullen és Chris Dobey is angol rangadót nyerve jutott a nyolcaddöntőbe.

 

Kiemelkedő játékot hozott az első játszma csütörtökön Stephen Bunting és Florian Hempel között, az angol úgy nyerte meg 3–2-re, hogy mindketten tökéletesen kiszállóztak, Bunting 115, Hempel 107-es átlagot dobott, és az öt legben hét 180 született. az angol két 11 nyilas körére a német 164-es kiszállóval válaszolt.

Ám hiába hozta át a német az előző körben Dimitri Van den Bergh ellen nyújtott teljesítményét, Bunting ellen hosszú távon nem volt ellenszere, a második szettben 107-es átlag felett maradó angol játékát látva csak hitetlenkedett. A harmadikban ismét megszorongatta Buntingot, de miután abban is a 18. kiemelté volt az utolsó nyíl (miután a döntő leget két 180-nal kezdte), a negyedik már csak arról szólt, mikor lesz vége a meccsnek. Végül ketten összesen 13 180-as kört dobtak, és a legjobb 32 között háromból a harmadik német esett ki, és már csak Ricardo Pietreczko van versenyben, ő este Luke Humphrieszel találkozik.

Az első meccsét 107-es átlaggal megnyerő, most 101-gyel záró Buntingra (ő az első ezen a tornán, aki két meccsen dobott 100 feletti átlagot) a nyolcaddöntőben Michael van Gerwen vár, ilyen játékkal lehet esélye a holland ellen – a novemberi Players Championship Finals negyeddöntőjében Bunting 9–6-ra vezetett, de Van Gerwen nyert 10–9-re.


A második csütörtök délutáni meccsen Joe Cullen két 3–1-es szettel kezdett az eleinte rémesen kiszállózó Ryan Searle ellen, de utóbbi a harmadikban összeszedte magát, és lenullázta Cullent. A negyedik játszmában Cullen három szettnyilat hibázott el, Searle pedig az ötödik legben bedobta a 124-es kiszállót, és kiegyenlített.

Az ötödik szettben folytatódott az idegőrlő kiszállócsata, Cullen 2–0-s előnye után Searle egyenlített, majd 2–2-nél nyilai is volltak a szettért, de miután kihagyta őket, Cullen dupla héttel lezárta a játszmát. Lélektani előnybe került, a hatodik szettben megint csak 2–0-ra elhúzott, mielőtt Searle megint egyenlített. Ezúttal Cullen irányított a játszmát eldöntő legben, hamarabb ért kiszállóra, és meg is odlatta, 4:2-re megnyerte a nap első angol rangadóját.

Searle a kiszállózást sajnálhatja, 51-szer dobhatott duplára, míg Cullen 35-ször, mégis utóbbi nyert, és készülhet az esti Humphries–Pietreczko csata győztese ellen.

 

A délutáni etap utolsó meccsén az dőlt el, ki legyen a Madars Razmán nem várt nehézségek után túljutó címvédő Michael Smith nyolcaddöntős ellenfele. Chris Dobey fantasztikusan kezdett Ross Smith ellen, az első két szettet egyaránt 3–1-re megnyerte.

Nagyon úgy nézett ki, hogy a harmadik játszmát is simán elviszi Dobey, ám 2–0-s vezetésnél megremegett a keze, hat nyílból sem tudta megdobni a dupla négyet. Smith élt a lehetőséggel, szépített, majd a következő két legben 86-ról és 85-ről is bravúrosan kiszállt, így meg is nyerte a szettet. Smithnek megjött az önbizalma a szépítéstől, a negyedik játszmában pedig nem is hibázott – 2–1-es vezetésnél elvette Dobey kezdését, s 2:2-re módosította az állást.

Az ötödik szett is rendkívül izgalmasan alakult, Dobey végül újra játékba lendült, s 3–2-re megnyerte a játszmát. Smith kezdte jobban a hatodik szettet, ám Dobey a harmadik legben elvette ellenfele kezdését, a sajátját pedig hozta, így 4:2-re behúzta az összecsapást.

Érdekesség, hogy Smith az első játékos az idei világbajnokságon, aki 100 fölötti átlaggal zárt, s mégis búcsúzni kényszerült.


DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
3. FORDULÓ

Florian Hempel (német, 93.79)–Stephen Bunting (angol, 18., 101.15) 0:4
Joe Cullen (angol, 14., 96.51)–Ryan Searle (angol, 19., 93.94) 4:2
Ross Smith (angol, 16.)–Chris Dobey (angol, 17.) 2:4
AZ ESTI PROGRAM
20.00 (Tv: Sport1)
Gerwyn Price (walesi, 5.)–Brendan Dolan (északír, 28.)
Luke Humphries (angol, 3.)–Ricardo Pietreczko (német)
Ricky Evans (angol)–Daryl Gurney (északír, 27.)

A 3. FORDULÓ ÁGRAJZ SZERINT
Michael Smith (angol, 1.)–Madars Razma (lett, 32.) 4:1
Ross Smith (angol, 16.)–Chris Dobey (angol, 17.) 2:4
Rob Cross (angol, 8.)–Jeffrey de Graaf (svéd) 4:2
Jonny Clayton (walesi, 9.)–Krzyszfof Ratajski (lengyel, 24.)

Jim Williams (walesi)–Raymond van Barneveld (holland, 29.)
Matt Campbell (kanadai)–Luke Littler (angol) 1:4
Gerwyn Price (walesi, 5.)–Brendan Dolan (északír, 28.)
Boris Krcmar (horvát)–Gary Anderson (skót, 21.)

Michael van Gerwen (holland, 2.)–Richard Veenstra (holland) 4:0
Florian Hempel (német)–Stephen Bunting (angol, 18.) 0:4
Scott Williams (angol)–Martin Schindler (német, 26.) 4:3
Damon Heta (ausztrál, 10.)–Berry van Peer (holland)

Luke Humphries (angol, 3.)–Ricardo Pietreczko (német)
Joe Cullen (angol, 14.)–Ryan Searle (angol, 19.) 4:2
Ricky Evans (angol)–Daryl Gurney (északír, 27.)
Dave Chisnall (angol, 11.)–Gabriel Clemens (német, 22.) 4:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik