Vívó-vb: Szilágyi Áron címvédőként biztosan érmes férfi kardban

Vágólapra másolva!
2023.07.25. 15:57
null
Szilágyi Áron elődöntős (MTI/Illyés Tibor)
Szilágyi Áron bejutott a legjobb négy közé férfi kardban a milánói olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon, ezzel eldőlt, hogy címvédőként biztosan szerez érmet.

A háromszoros olimpiai bajnok, vb-címvédő Szilágyi a grúz Beka Bazadze és az üzbég Musza Ajmuratov könnyed legyőzése után a hazai közönség előtt versenyző Luca Curatolival mérkőzött. A 2019-ben, Budapesten vb-harmadik, a tokiói olimpián csapatban ezüstérmes kardozó és Szilágyi asszójára sok néző volt kíváncsi, a pást melletti lelátórészen nem is mindenki talált helyet, a terem távolabbi pontjairól, illetve a passzázsról is sokan követték az eseményeket. Az összecsapást Szilágyi irányította, továbbra is nagyszerűen vívott, 12:6-ra elhúzott, majd némileg közelebb engedte magához ellenfelét, de 15:12-s sikerrel így is ő jutott tovább.

A negyeddöntőben a lengyel Szymon Hryciukkal csapott össze és esélyt sem hagyott ellenfelének, hét tus különbséggel győzött.

A negyvenéves Decsi Tamás a 16 között jól küzdött Ziad el-Szisszivel, de két tussal kikapott. Később az egyiptomi bejutott az elődöntőbe.

Szilágyi Áron az elődöntőben az amerikai Eli Dershwitz ellen lépett a pástra (frissítés: vereséget szenvedett, bronzérmes lett).

Kun Anna is az elődöntőért vívhatott női párbajtőrben, de aranytussal kikapott francia ellenfelétől, Marie-Florence Candassamytól, így a hatodik helyen végzett.

VÍVÓ-VB
FÉRFI KARD
NEGYEDDÖNTŐ

Szilágyi Áron–Szymon Hryciuk (lengyel) 15:8
A 16 KÖZÖTT
Szilágyi–Luca Curatoli (olasz) 15:12
Ziad el-Szisszi (egyiptomi)–Decsi 15:13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik