Darts: Mindig ott a nyomás a vállaimon, de nem érdekel – Van Gerwen

Vágólapra másolva!
2023.07.14. 20:35
null
Michael van Gerwen a címvédő (Fotó: PDC)
Szombaton veszi kezdetét, és jövő vasárnapig tart a darts World Matchplay, a sportág egyik ikonikus helyszínén a blackpooli Winter Gardensben. A parádés, hét PDC-világbajnokot felvonultató mezőnyben ott lesz a címvédő Michael van Gerwen is, aki Brendan Dolan ellen kezd.

 

A World Matchplayre a PDC ranglistájának legjobb 16 dartsosa, valamint a ProTour-ranglista 16 legjobbja kapott meghívást.

A címvédő, harmadikként kiemelt Michael van Gerwen az északír Brendan Dolan ellen kezd. A holland komoly fogfájdalmakkal küzdött a közelmúltban, de a műtétje után ragyogó formában tért vissza, és nyerte meg a varsói World Series-tornát.

„Kemény időszakon jutottam túl, de a legfontosabb, hogy ilyenkor fel kell állnod és harcolnod kell – mondta Van Gerwen. – Sok energiába kerül, de mindig mondom, hogy ha versenyzek valahol, akkor meg akarom nyerni, és ez alól ez a torna sem kivétel. Már nagyon várom a Wolrd Matchplayt, hiszen ez az egyik legnagyobb verseny. Jól akarok játszani és megakarom védeni a címemet. Mindig ott a nyomás a vállaimon, de nem érdekel. Újra tornákat nyerek, és ez önbizalmat ad.”

A viadalon Van Gerwen mellett még hat PDC-világbajnok indul: Michael Smith, Peter Wright, Gerwyn Price, Rob Cross, Gary Anderson és Raymond van Barneveld.

A World Matchplay összdíjazása is kiemelkedő, 800 ezer font (349 ezer forint), ebből a győztes 200 ezret (87 millió forint) kap. A 32 résztvevő kieséses rendszerben játszik egymással. Az első körben 10, a másodikban 11, a negyeddöntőben 16, az elődöntőben 17, a döntőben 18 leget kell nyerni a győzelemhez. Mindig legalább kétleges különbségre van szükség, de maximum hat plusz játékot játszanak, utána egyetlen, döntő leggel ér véget a meccs.

DARTS, WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (ágrajz szerint)

Michael Smith (angol, 1.)–Steve Beaton (angol)
James Wade (angol, 16.)–Chris Dobey (angol)

Danny Noppert (holland, 8.)–Martin Schindler (német)
Nathan Aspinall (angol, 9.)–Krzysztof Ratajski (lengyel)

Gerwyn Price (walesi, 4.)–Stephen Bunting (angol)
Joe Cullen (angol, 13.)–Mike De Decker (belga)

Rob Cross (angol, 5.)–Daryl Gurney (északír)
Dave Chisnall (angol, 12.)–Gary Anderson (skót)

Peter Wright (skót, 2.)–Andrew Gilding (angol)
Ryan Searle (angol, 15.)–Raymond van Barneveld (holland)

Jonny Clayton (walesi, 7.)–Gabriel Clemens (német)
Dimitri Van den Bergh (belga, 10.)–Ross Smith (angol)

Michael van Gerwen (holland, 3.)–Brendan Dolan (északír)
Damon Heta (ausztrál, 14.)–Josh Rock (északír)

Luke Humphries (angol, 6.)–José de Sousa (portugál)
Dirk van Duijvenbode (holland, 11.)–Kim Huybrechts (belga)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik