EJ, tollaslabda: Pytel Gergő vereséggel zárta a csoportkört

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.06.28. 15:17
null
A kép illusztráció (Fotó: Getty Images)
A már biztosan nyolcaddöntős tollaslabdázó Pytel Gergő vereséggel fejezte be a csoportkört a krakkói központú Európa Játékokon.

 

A világranglistán 268. magyar bajnok ellenfele a hozzá hasonlóan két győzelemmel rajtoló Christo Popov (31.) volt. Eddig egyetlen alkalommal találkoztak, a 2020-as csapat Európa-bajnokságon két sima szettben győzött Popov.

Az ötödik helyen kiemelt, balkezes francia 4:0-s sorozattal kezdte a találkozót, ezt követően „érkezett meg a mérkőzésbe” Pytel, aki olykor bravúros ütéseket bemutatva, 7:7-nél utolérte riválisát. Az első játszma technikai szünetéig viszont csak Popov szerzett pontot (11:7), a szett második felében pedig többször is centiméterekkel ütött hosszút vagy épp szélest a magyar bajnok, így a játék képénél nagyobb különbséggel lett a francia játékosé az első felvonás.

A második játszma szorosan indult, 10:10-ig fej fej mellett haladtak a felek, ezt követően viszont megrázta magát a találkozó esélyese, tíz labdamenetet zárt le sikeresen és végül a papírformának megfelelően győzött Popov.

Pytel két győzelemmel és egy vereséggel másodikként zárta négyesét, így a 16 között egy csoportelsővel találkozik majd.

A nőknél az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar bajnok Sándorházi Vivien az olasz Yasmine Hamza ellen fejezi be a csoportkört.

A csoportok első két-két helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

EURÓPAI JÁTÉKOK
TOLLASLABDA
Eredmény, csoportmérkőzés:

férfi egyes, E csoport:
Christo Popov (francia)-Pytel Gergő 2:0 (12, 12)

később:
női egyes, E csoport:

Sándorházi Vivien-Yasmine Hamza (olasz) 2-es pálya 1. mérkőzés

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik