EJ, szumó: ezüstöt nyertek a férfiak csapatversenyben

Vágólapra másolva!
2023.06.26. 16:13
null
Szilágyi Erik lett a viadal legjobb férfi versenyzője (Fotó: Instagram/Szilágyi Erik)
Ezüstérmet szereztek a magyar szumósok a férfiak csapatversenyében a lengyelországi Európai Játékokon, ahol az egyik bemutató sportág képviselőiként szerepeltek.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a Kluczében zajló szumóversenyen a Végh Artúr, Molnár Tamás, Laczkó Benedek és Szilágyi Erik összeállítású négyes a georgiai és a német válogatottat legyőzve jutott döntőbe, ahol alulmaradt az ukrán csapattal szemben.

A viadal zárónapján Szilágyi Erik kapta a legjobb férfi versenyzőnek járó díjat, miután a csapatverseny első körében legyőzte a nehézsúlyú bajnokot.

„Dariusz Rozum, az Európai Szumó Szövetség elnöke bejelentette, hogy a sportág életében ez egy újabb mérföldkő volt. Bemutatkozhatott az Európai Játékokon és jó esély van arra, hogy a következő kontinentális multisportversenyen teljes jogú tagsággal bírjon” – mondta Ancsin László, a hazai szövetség elnöke, aki egyben az európai szövetség alelnöke is.

Szombaton a mindössze 16 éves Baljer Kitti 60 kilóban, míg Laczkó Benedek a 100 kilósok között nyert bronzérmet. Berta Mike, Buzás Patrik, Szilágyi Erik, Molnár Tamás, Rónáné Kalmár Piroska és Végh Artúr egyaránt ötödik helyen zárt.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik