EJ, asztalitenisz: ötszettes csatában nyert az Ecseki, Madarász vegyes páros

Bobory Balázs (Krakkó)Bobory Balázs (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 13:19
null
Szlovák ellenfél vár a mieinkre a nyolc között (Fotó: MTI)
Simának indult, nehéz mérkőzés lett belőle, de a lényeg, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos versenyszámban, a vegyes párosban Ecseki Nándor és Madarász Dóra legyőzte lengyel ellenfelét, és a legjobb nyolcba jutott az asztaliteniszezők pénteken kezdődő viadalán.

A négyből már csak egyetlen asztalon zajlott a játék, minden szem a magyar és a lengyel vegyes páros döntő játszmába torkolló összecsapására szegeződött. A Hutnik Arénában nem taposták le egymást a hazai drukkerek, de akik kilátogattak, egyre optimistábbak lettek a végjátékot illetően. Pedig a nyolcaddöntő elején még komoran figyelték a történéseket, mert az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk nagyon összeszedetten és koncentráltan, agresszíven játszott Samuel Kulczycki és Katarzyna Wegrzyn ellen, az első két szettben 4:4 után robbantott és nyerte is meg nagyon magabiztosan.

Aztán a folytatásban történt valami, fordult a kocka, jött néhány hiba, a harmadik szett simábban, a negyedik szoros csatában ment el és az ötödik, mindent eldöntő előtt nehéz lett volna megmondani, ki jut a legjobb nyolc közé. Szerencsére a mieinknek rendben voltak az idegei, és ez azért is fontos, mert Krakkóban csak ebben a számban zajlik a küzdelem olimpiai kvalifikációért is. Szóval a döntő játszmában 6:2-re is vezettünk, aztán egyenlítettek a lengyelek, de 6:6 után már csak egy poénra voltak képesek, míg a mieink megmutatták, miért rangsorolták őket előrébb, és sikerült továbbjutniuk a következő körbe, ahol szlovák ellenfél vár rájuk.

„Az első két játszma után változtatott az ellenfél, de már a másodikban ki kellett kérnem az időt, szerencsére az jól sült el – értékelt Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Törvényszerű, hogy 2:0 után némileg elveszítik a fókuszt a játékosok, a lengyeleknek pedig nem volt vesztenivalójuk, a harmadik szettben meggyőző teljesítményt nyújtottak, a negyedikért viszont kár, mert négy null volt nekünk, onnan azért azt le kellett volna hozni. Szerencsére hiába volt izgalmas az ötödik szett, kijött, hogy mi voltunk a jobbak.”

A magyar páros tagjai bizonyos szempontból még örültek is, hogy nem egy végtelenül sima mérkőzésen mentek tovább.

„Talán az a reálisabb, ami az első két szettben történt, de jó, hogy egy ilyen hullámvölgyön is sikerült túllendülni, tudtuk kezelni a helyzetet, mert a döntő játszma előtt igazából már ők voltak lélektani fölényben. Örülök, hogy kikászálódtunk a gödörből, és végül nyerni tudtunk. Nem is baj, hogy így alakult, egyre nehezebb meccsek jönnek, szoknunk kellett ezt a szituációt is” – mondta Madarász Dóra.

„Biztosan a tudatalatti kezdett el dolgozni két játszma után, úgy éreztük, közel vagyunk, már csak egyet kell nyerni a győzelemhez. Ezeket a gondolatokat kell a lehető legjobban kizárni, mert különben az történik, mint most, és villámgyorsan egyenlít az ellenfél. Vegyes párosban orosz rulett a döntő szett. Szerencsére főleg a végjátékban nagyon sok jó döntésünk volt, amire nagyon büszke vagyok, hat hat után tudtunk elhúzni kilenc hatra, és ez fontosnak bizonyult” – magyarázta Ecseki.

A magyar vegyes páros a nyolc között a szlovák Lubomir Pistej, Barbora Balazová duóval találkozik.

ASZTALITENISZ
VEGYES PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ

Ecseki, Madarász (7.)–Kulczycki, Wegrzyn (lengyel, 9.) 3:2 (5, 6, –7, –9, 7)

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik