EJ, 3x3-as kosárlabda: nem bírtunk a csehekkel és a franciákkal

PATAI GERGELY (Krakkó)PATAI GERGELY (Krakkó)
Vágólapra másolva!
2023.06.21. 19:02
null
Még egy meccsük van a lányoknak (Fotó: MTI)
Csehország jobban bírta a végjátékot, a franciák pedig esélyt sem adtak női 3x3-as kosárlabda-válogatottunknak, amely két vereséggel kezdte az Európai Játékokat, így biztosan lemarad a negyeddöntőről.

A női kosárlabda Eb negyeddöntője előtt egy nappal a 3×3-as szakágban is összecsaptunk a csehekkel, az Európai Játékokon ellenük mutatkozott be a Bach Boglárka, Jáhni Zsófia, Szabó Fanni, Weninger Virág összeállítású együttes. A magyar csapat másodszor járt a Cracovia sportcsarnok mellett felhúzott létesítményben, amelyben a torna előtt egyetlen tizenöt perces edzéslehetőséget biztosítottak a szervezők, de azt maximálisan kihasználták a mieink, akik egyébként a sportolói faluban található csarnokban készültek.

A multisportesemény helyszínei közül eddig a 3×3-as arénában uralkodott a legjobb hangulat, a lengyelek mellett litván és cseh szurkolók is érkeztek, ám utóbbiakat könnyen túlkiabálta Földi Attila szövetségi edző, aki űzte, hajtotta csapatát, és főként a védekezés hiányosságaira hívta fel a figyelmet.

Jobban kezdett a rivális, nehezen akart megszületni az első kosarunk, aztán amikor Bach Boglárka büntetőből szépített, elfelejtették átállítani az eredményjelzőt – a magyar stáb jelzésére gyorsan orvosolta a problémát az asztalszemélyzet. Bach labdaszerzéseire és betöréseire építve hamar fordítottunk, Jáhni Zsófia jól érvényesült a palánk alatt, de Katerina Galicková is, akit nehezen tudtunk tartani.

Szabó Fanni kétpontosával négy perccel a vége előtt egálra álltak a felek, a folytatásban viszont könyörtelenül megbüntette a hibákat az ellenfél, érződött az összeszokottság hiánya a magyar csapaton. A végjátékra elértek a mieink a tizedik faultig, a csehek meg 21 pontig, amivel megnyerték a találkozót, így a letteket simán legyőző franciák ellen már a továbbjutásunk forgott kockán. Két vb-ezüstérmes játékossal a keretében esélyt sem adott együttesünknek a francia válogatott, amely támadásban magas tempót diktált, míg védekezésben az elzárás magasiskoláját mutatta be. Alig kerültek dobóhelyzetbe a magyarok, fokozatosan nyílt az olló, az újabb vereséggel pedig eldőlt, hogy 3×3-as kosárlabdázóink nem juthatnak be a negyeddöntőbe.

A szép búcsú lehetősége ugyanakkor adva van, péntek este Lettország ellen zárjuk a csoportkört.

A Nemzeti Sportot az Európai Játékok helyszíneiről Bobory Balázs és Patai Gergely tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik