Vívás: Márton Anna bronzérmes a batumi vk-n

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.05.13. 18:28
null
Márton Anna a bronzéremig menetelt (Fotó: Facebook/Magyar Vívó Szövetség)
Katona Renáta és Pusztai Liza az első körben búcsúzott a női kardozók batumi vk-viadalán, Márton Anna viszont az elődöntőig jutott, ahol egyetlen tussal kapott ki, így bronzérmet szerzett.

Januárban tért vissza a pástra Márton Anna: a tokiói olimpia után előbb térdműtéten esett át, majd tavaly júniusban egy kisfiúnak adott életet – azóta kétszer a nyolcas táblára jutott Gárdos Gábor tanítványa, szombaton pedig megtette ezt harmadszor is, és bizonyította, tényleg visszatért!

A női kardozók batumi világkupaversenyének pénteki selejtezőjében megvágni sem tudták őt az ellenfelei, így aztán a csoportasszók után egyből a 64 közé kvalifikálta magát, ahol aztán szombaton újfent remekül vívott.

Mert hát mit lehet arra mondani, amikor a regnáló világbajnokot, a világranglista vezetőjét, a japán Emura Miszakit tulajdonképpen simán veri valaki a nyolcaddöntőben, s aztán még ennél is simábban nyeri a negyeddöntős asszóját a négyszeres világbajnok ukrán Olha Harlan ellen?

Márton Anna parádézott ebben a két csörtében, majd jött a már megszokott hosszabb szünet a két elődöntő előtt – és úgy tűnt, Márton Anna lendülete cseppet sem tört meg a pihenés alatt.

14:10-re is vezetett a francia Sara Balzer ellen, aztán a vége egy tusos vereség lett...

És ez egy darabig még nyilván fáj még világbajnoki bronzérmesünknek, pedig nem kell, hogy így legyen: ez a Batumiban megszerzett vk-bronz remek eredmény.

VILÁGKUPAVERSENY, BATUMI
Kard. Nők. Egyéni. A 32 közé jutásért: Márton–Hramova (bolgár) 15:5, Eifler (német)–Pusztai 15:8, Martin-Portugues (spanyol)–Katona 15:6. A 16 közé jutásért: Márton–Tartakovsky (amerikai) 15:6. Nyolcaddöntő: Márton–Emura (japán) 15:10. Negyeddöntő: Márton–Harlan (ukrán) 15:5. Elődöntő: Balzer (francia)–Márton 15:14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik